Idrottssnacket del 4

26 SM-medaljer, 12 EM-medaljer och 8 VM-medaljer. I det fjärde och sista avsnittet av Idrottssnacket möter vi Elsie Antonsson från Varbergs Vattenskidklubb och snackar bland annat om paraidrotten och vikten av idrott i förening - hela livet!

Sidan uppdaterades: 3 juli 2024

Idrottssnacket är ett samtalsprojekt där ni genom intervjuer får möta förebilder i det halländska föreningslivet. I varje avsnitt får ni lära känna profiler som själva är aktiva i föreningslivet och som delar med sig av sina tips och erfarenheter. Utöver detta behandlas även aktuella ämnen kopplat till föreningsidrott som exempelvis normer och fördomar, ideellt engagemang, laganda och gemenskap. Genom detta vill vi uppmuntra till reflektion över viktiga frågor kopplat till idrottens värdegrund och inspirera till ett aktivt föreningsliv.

För att ytterligare fördjupa engagemanget och lärandet rekomenderar vi att ni genomför arbetet kring Idrottssnacket i en lärgrupp. RF-SISU Halland har skapat en lärgruppsplan och arbetsmaterial kopplat till avsnitten för att skapa samtal och diskussioner kring de ämnen som tas upp.

Behöver ni hjälp att komma igång? Kontakta föreningens idrottskonsulent!

Sidan publicerades: 3 juli 2024

ARBETSMATERIAL

Här har vi samlat arbetsmaterial och tips på frågor som ni kan använda som diskussionsunderlag till avsnittet.

Diskussionsmaterial - ungdom Pdf, 1 MB.

Diskussionsmaterial - styrelse Pdf, 482 kB.