Idrottssnacket del 1

Idrottssnacket är ett samtalsprojekt där ni genom intervjuer får möta förebilder i det halländska föreningslivet. I varje avsnitt får ni lära känna profiler som själva är aktiva i föreningslivet och som delar med sig av sina tips och erfarenheter. Utöver detta behandlas även aktuella ämnen kopplat till föreningsidrott som exempelvis normer och fördomar, ideellt engagemang, laganda och gemenskap. Genom detta vill vi uppmuntra till reflektion över viktiga frågor kopplat till idrottens värdegrund och inspirera till ett aktivt föreningsliv.

Sidan uppdaterades: 20 mars 2024

I det första avsnittet av Idrottssnacket möter vi 19-åriga Kajsa Risberg som är aktiv i föreningen Laxbuggarna som dansare, ledare och styrelsemedlem. Hon berättar om hennes engagemang, erfarenheter och utmaningar med att bolla olika ansvarsområden i en förening.  

Idrottssnacket är en serie som syftar till att inspirera ungdomar till föreningsidrott genom att möta olika förebilder inom den halländska föreningsverksamheten. För att ytterligare fördjupa engagemanget och lärandet rekomenderar vi att ni genomför arbetet kring Idrottssnacket i en lärgrupp. RF-SISU Halland har skapat en lärgruppsplan och arbetsmaterial kopplat till avsnitten för att skapa samtal och diskussioner kring de ämnen som tas upp.

Behöver ni hjälp att komma igång? Kontakta föreningens idrottskonsulent!

Sidan publicerades: 20 mars 2024

ARBETSMATERIAL

Här har vi samlat arbetsmaterial och tips på frågor som ni kan använda som diskussionsunderlag till avsnittet.

Lärgruppsplan Idrottssnacket del 1 Pdf, 289 kB.

Idrottssnacket del 1 - Diskussionsfrågor Barn Pdf, 215 kB.

Idrottssnacket del 1 - Pdf, 225 kB.Diskussionsfrågor V Pdf, 215 kB.uxna Pdf, 225 kB.

LÄRGRUPPER

Hitta kontaktuppgifter till er idrottskonsulent.

Samtal sätter idéer i rörelse och utvecklar föreningen. Lärgruppen är en enkel metod när din förening eller ditt lag vill lära något nytt och utvecklas tillsammans. Vi hjälper er med verktyg, tips och idéer för ert lärande.

Läs mer om lärgrupper