Idrottssnacket del 2

Idrottssnacket är ett samtalsprojekt där ni genom intervjuer får möta förebilder i det halländska föreningslivet. I det andra avsnittet av Idrottssnacket möter vi Tim Rönning som är allsvensk målvakt i HBK. Han berättar om resan dit han är idag, hur det är att möta motgångar och vikten med självförtroende och självkänsla.

Sidan uppdaterades: 26 april 2024

Idrottssnacket är en serie som syftar till att inspirera ungdomar till föreningsidrott genom att möta olika förebilder inom den halländska föreningsverksamheten. I varje avsnitt får ni lära känna profiler som själva är aktiva i föreningslivet och som delar med sig av sina tips och erfarenheter. Utöver detta behandlas även aktuella ämnen kopplat till föreningsidrott som exempelvis normer och fördomar, ideellt engagemang, laganda och gemenskap. Genom detta vill vi uppmuntra till reflektion över viktiga frågor kopplat till idrottens värdegrund och inspirera till ett aktivt föreningsliv.

För att ytterligare fördjupa engagemanget och lärandet rekomenderar vi att ni genomför arbetet kring Idrottssnacket i en lärgrupp. RF-SISU Halland har skapat en lärgruppsplan och arbetsmaterial kopplat till avsnitten för att skapa samtal och diskussioner kring de ämnen som tas upp.

Behöver ni hjälp att komma igång? Kontakta föreningens idrottskonsulent!

Sidan publicerades: 26 april 2024

ARBETSMATERIAL

Här har vi samlat arbetsmaterial och tips på frågor som ni kan använda som diskussionsunderlag till avsnittet.

Lärgruppsplan Pdf, 408 kB.

Diskussionsfrågor Pdf, 809 kB.

Samtalsduk: Fyrfältaren Pdf, 40 kB.

Samtalsduk: Idrott i förening – hela livet Pdf, 111 kB.

Missade du del 1?

Då hittar du avsnittet och tillhörande arbetsmaterial här:
Idrottssnacket del 1