IdrottOnline

Sidan uppdaterades: 19 december 2022

IdrottOnline är idrottsrörelsens gemensamma verksamhetssystem och utgör basen för administration mellan medlem, förening och förbund.

Tanken är att alla delar inom idrottsrörelsen ska hitta allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller medlemsregister, ansökan för LOK-stöd, projektstöd, utbildningsadministration, tävlingar och mycket mer. RF-anslutna föreningar får tillgång till allt detta helt kostnadsfritt.

Länk till mer information om IdrottOnline på Riksidrottsförbundets webbplats

OBS! Snart avvecklas hemsidor i IdrottOnline

Från och med den 1 januari 2023 kommer Riksidrottsförbundet (RF) inte längre kunna erbjuda gratis hemsidor till föreningar och förbund i IdrottOnline. De som idag använder tjänsten IdrottOnline hemsida bör planera för byte av webbplattform i god tid innan den 31 december 2022 då samtliga hemsidor i IdrottOnline stängs ner.

Länk till mer information om byte av hemsida på rf.se

Utbildningar för dig som vill lära dig IdrottOnline

Behovet i föreningar/förbund ser olika ut och därför försöker vi erbjuda utbildningar på olika sätt. Vi rekommenderar att minst ett par personer från varje förening/förbund utbildar sig och får mer kunskap om funktionerna i IdrottOnline. Det kan exempelvis vara en verksamhetsledare, kassör och/eller den som hanterar LOK-stödsrapportering. Det behövs inga förkunskaper och alla är varmt välkomna.

Länk till Utbildningsguiden

Att lära på hemmaplan i lärgrupp

Ni kan själva sätta samman en lärgrupp i föreningen för att lära er mer om IdrottOnline. Till er hjälp finns så kallade lärgruppsplaner med frågeställningar kring administration, e-bokföring och LOK-stöd att använda som diskussionsunderlag. Utifrån dessa kan ni diskutera viktiga frågor innan ni sätter igång arbetet med IdrottOnline. Ta gärna kontakt med oss på RF-SISU Gävleborg för att få en passande lärgruppsplan, stöd och råd.

Länk till mer info om lärgrupper

Se instruktionsfilmer på YouTube

Det finns många instruktionsfilmer att ta del av där du kan se och lära i egen takt. Vi har samlat dem i olika avsnitt – se länklistan här intill.

När du har frågor om IdrottOnline

Vi finns här för dig när du har frågor eller om någonting krånglar. Du kan på egen hand ta del av manualer, instruktionsvideos och driftstörningsinformation på IdrottOnlines Servicecenter. Där finns även kontaktinformation och möjlighet att ställa frågor eller fylla i ärendeformulär.

Länk till IdrottOnline Servicecenter och support

Har du önskemål om att gå en utbildning eller vill bolla någon fråga kring IdrottOnline kan du även kontakta:
Hans Bergman, samordnare IdrottOnline RF-SISU Gävleborg
hans.bergman@rfsisu.se
Telefon 070-248 66 86

Sidan publicerades: 8 november 2022

Behöver du hjälp med IdrottOnline kan du vända dig till IdrottOnline-supporten.