Stöd till idrottsförbund

Sidan uppdaterades: 12 april 2024

Alla idrottsförbund, det vill säga specialdistriktsförbund (SDF) i Blekinge har en idrottskonsulent knuten till sig, som står redo att stötta er i utvecklings- ubildnings- och folkbildningsfrågor.

Vi kan hjälpa ditt specialdistriktsförbund (SDF) genom att till exempel genomföra utvecklingsarbeten, ta fram utbildningsplaner, anordna utbildningar på hemmaplan, medverka som coacher och samtalspartner och mycket mer. Kort sagt, vi medverkar till allt som har med lärande och utveckling att göra. Förbunden och föreningarnas behov styr vår verksamhet.

Konsulentstöd

Alla SDF har en idrottskonsulent hos RF-SISU Blekinge knuten till sig. Hur kan vi hjälpa just ditt förbund? Ring eller mejla till oss för att få veta mer, bolla en idé eller boka in ett besök.

Osäker på vilken konsulent som ansvarar för din idrott? Hitta din SDF-kontakt hos oss här.

Ekonomiskt stöd

RF-SISU Blekinge ansvarar också för att fördela ekonomiskt stöd i form av verksamhetsbidrag till SDF:en. Syftet är att ge SDF:en ett grundbidrag för sin verksamhet och stimulera till aktivitet och utveckling av specialidrotten inom distriktet. Klicka här för mer information om SDF-stödet.

SDF-dialoger

Tillsammans sätter vi oss ner och för en dialog kring verksamhet, ekonomi och organisation för att hitta områden som går att utveckla och samverka kring. RF-SISU Blekinges idrottskonsulenters arbete är uppdelat idrottsvis. Ta kontakt din idrottskonsulent så berättar vi mer om upplägget för SDF-dialogen och hur vi kan hjälpa er på annat sätt.

Idrottsläger i Hällevik

RF-SISU Blekinge arrangerar tillsammans med specialdistriktförbunden årligen ett sommarläger i natursköna Hällevik för där ungdomar från olika idrotter möts och utvecklas.

Läs mer om Idrottsläger i Blekinge och hur ert förbund kan delta

Rabatter och förmåner

Riksidrottsförbundet har slutit flera rikstäckande avtal med olika partners som ger möjlighet till specialerbjudanden på produkter och tjänster inom idrottsrörelsen.

Läs mer på rf.se för vilka rabatter och förmåner ni har rätt till

IdrottOnline

RF-SISU Blekinge erbjuder support och utbildning inom IdrottOnline, idrottens eget administrativa system, och hjälper förbund att få bättre kunskaper. Det görs genom skräddarsydda utbildningar, samt personlig rådgivning och stöd från våra idrottskonsulenter.

Läs mer om Idrottonline på vår webbplats

Sidan publicerades: 5 december 2022