Satsning på ungdomshockeyn i Örnsköldsvik tillsammans med Sidensjö Sparbank

Sidensjö Sparbank gör en gemensam satsning tillsammans med RF-SISU Västernorrland riktat till ishockeyföreningarna i Örnsköldsviks kommun. Satsningen syftar till att skapa tryggare ishockeymiljöer för barn och ungdomar.

Sidan uppdaterades: 15 juli 2024

Satsningen startar redan i augusti och och innehåller kostnadsfria föreläsningar och stöd i föreningsintern folkbildning med syftet att skapa tryggare miljöer för barn och ungdomar. Inbjudna föreningar är åtta ishockeyklubbar i Örnsköldsviks kommun.

Tillsammans med RF-SISU Västernorrland har vi identifierat utvecklingsmöjligheter inom ungdomsishockeyn där vi vill bidra. Vi vill bidra till att fler barn och ungdomar ska känna sig trygga och vilja fortsätta med sin idrott längre, säger Sidensjö Sparbanks VD Göran Arnmark.

Värdegrundsarbetet är en central del i detta utbildningskoncept och denna satsning är en del i vårt viktiga arbete med samhällsnytta, fortsätter Arnmark.

En av föreläsningarna kommer hållas av den tidigare landslagsmålvakten och numera TV-experten Erik Granqvist. Granqvist har tidigare öppnat upp om kulturen i omklädningsrummen när han själv var aktiv och hur det påverkade honom.

Den ishockeyförening som deltar och genomför alla delar i utbildningen innan den sista mars 2025 erhåller ett stöd från Sidensjö Sparbank på 20.000 kronor.

Inbjudna föreningar är Anundsjö IF Hockey, Husum Hockeyklubb, Järveds IF, KB65 Hockey, MoDo Hockey, Svedjeholmens IF, Örnsköldsviks Hockey och ÖSK Hockey.

Läs mer om satsningen här. Pdf, 278 kB.

Vid frågor kontakta Johan Strömqvist, idrottskonsulent på RF-SISU Västernorrland på johan.stromqvist@rfsisu.se

Sidan publicerades: 15 juli 2024