Avslutade projekt

Sidan uppdaterades: 16 augusti 2024

Här hittar du information om några av våra avslutade projekt.

Sportup North – affärsutvecklings inom sportnäringen

Sportup North har mellan 2016-2019 arbetat för att stärka Västerbottens sportnäring. Genom strategiska punktinsatser har projektet bland annat bidragit till att stärka kvinnliga företagare, skapat nya heltidstjänster, gjort verklighet av produkt- och tjänsteidéer samt hjälpt bolag att öka sin omsättning och nå ut till nya marknader.

PARAdig – dubbla karriärer bland para-idrottare

PARAdig är ett projekt i Europeiska unionens Erasmus+ program Sport(collaborative partnership) och sträcker sig över 2,5 år. Syftet är att underlätta för para-idrottare att kunna ha dubbla karriärer, dvs. både en sportslig och en civil. Målet är att visa upp goda rutiner och exempel på hur dubbla karriärer kan bedrivas samt erbjuda en unik lärplattform för para-idrottare. Vi deltar i utvecklingen av projektinnehållet och har bl.a. tagit fram material till utbildningsplatformen.

Outdoor against Cancer

Outdoor against Cancer: my goal (OaC) är ett EU-finansierat Erasmus+ Sport projekt som i Sverige drivs av RF-SISU Västerbotten, Region Västerbotten, och Umeå universitet. OaC:s syfte är att öka medvetenheten om vikten av hälsofrämjande fysisk aktivitet både för att förebygga cancer och för att förbättra prognosen för de som redan drabbats av cancer.

Fysisk aktivitet under terapi och efterbehandling hos cancerpatienter visar mångsidiga positiva effekter. Inte bara på fysiologiska funktioner, trötthet, depression och livskvalitet, men också på överlevnadschans.

Detta europeiska projekt fokuserar på högre deltagande från cancerpatienter, deras familjer och vänner, i särskilt utomhusaktiviteter. Läs mer här.

Evenemangsprojekt

Tillsammans med Visit Umeå driver RF-SISU Västerbotten ett projekt med syftet att skapa en modell för samordning av evenemang. Bakgrunden är att många evenemang inte når sin fulla potential och att en kraftsamling och samordning sannolikt skulle ge arrangörerna större inkomster, bättre marknadsföringsmöjligheter, fler deltagare, fler besökare och proffsigare arrangemang. För destinationen innebär det i sin tur fler gästnätter och en ökad kringförsäljning.

Svenska från dag ett

Svenska från dag ett är en satsning vi driver i Jörn, som ska ge asylsökande och nyanlända i Sverige möjlighet att lära sig svenska tidigt och samtidigt få en grundläggande förståelse för det svenska samhället. Ett viktigt syfte är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning under asyltiden. Undervisning sker på svenska och handlar mycket om samhällsorientering.

Vi driver projektet i Jörn, med cirka 80 personer som medverkar, både vuxna och barn. Förutom utbildning och information om hur det svenska samhället fungerar använder vi idrott för att både aktivera människor men även för att ge dem en chans att förstå hur föreninglivet i Sverige är uppbyggt.

I de praktiska övningarna i idrottshallen eller på hockeyplanen blandas tjejer och killar, utlandsfödda och svenskar och mycket av arbetet handlar om att alla ska visa hänsyn mot varandra.

Sidan publicerades: 21 november 2022