Vårt utbildningsutbud

Sidan uppdaterades: 10 juni 2024

RF-SISU Värmland erbjuder en mängd utbildningar för såväl tränare som föreningsledare men också för föräldrar och aktiva idrottsutövare.

Vi har ett brett utbud och anpassar gärna utbildningar så att de passar dig eller din förening till både innehåll och form.

Ibland har vi utbildningar där vi bjuder in föreningar från hela Värmland, andra gånger genomför vi dem lokalt i en kommun eller i en förening.

Kursfolder och kursinbjudningar

I vår kursfolder hittar du de öppna utbildningar vi arrangerar under aktuell termin. Våra utbildningar riktar sig till dig som är tränare, ledare eller aktiv och oavsett idrott.

Ledarskap och tränarskap

Att vara tränare är ett stort ansvar, men också en stor glädje. Bunkra upp med kunskaper kring att leda andra, då blir tränarsysslan roligare i vardagen. Våra ledar- och tränarutbildningar är idrottsövergripande, det vill säga de passar alla oavsett idrott.

Läs mer om våra utbildningar inom tränarskap och ledarskap:

Idrottens tränarutbildning är uppdelad i tre steg:

 1. Introduktonsutbildning för tränare (webbaserad)
 2. Grundutbildning för tränare
 3. Fortsättningsutbildning för tränare

I Värmland erbjuder vi också utbildningen Ny som idrottsledare, en introduktionsutbildning för dig som ska leda idrottsaktiviteter för barn.

Föreningskunskap

Ständig utveckling, det är ett mantra för alla framgångsrika organisationer. Vi har utbildningar som både lägger en god grund för en nybildad organisation, men också tar er till nästa nivå.

Här kan du läsa mer om våra utbildningar inom föreningskunskap

Administration och IT

Lär dig att använda verktyg i IdrottOnline som underlättar ekonomi, medlemsregister och annat som behövs för att hålla ordning i organisationen.

Vi arrangerar workshops i IdrottOnline löpande efter önskemål, ta kontakt med idrottskonsulenten i din kommun för mer information.

Du kan också se vilka datumsatta kurser vi erbjuder inom IdrottOnline här i vår sökfunktion

Utbildning på hemmaplan

Vi kommer till er! Utbildning på hemmaplan kan många gånger vara en bra och smidig lösning då man vill att klubbens ledare ska få samma kunskap. Nedan finns förslag på vad er förening kan anordna för utbildningar. Välj och vraka på vårt smörgåsbord. RF-SISU Värmlands idrottskonsulenter hjälper din förening att ta fram förslag på vilka utbildningssatsningar ni kan ha på hemmaplan.

Förslag på utbildningar:

 • Evenemangsutveckling
 • Från idé till utveckling med projekt
 • Föreningskunskap
 • Föräldrautbildning
 • HLR-utbildning
 • Integration – inkludering
 • Idrottskador och tejpning
 • Jämställd idrott
 • Kost och näringslära
 • Ledarutveckling
 • Styrelseutveckling
 • Trygg idrott
 • Träningslära
 • Unga ledare
 • Vaccinera klubben mot doping
 • Värdegrund

Kunskapswebbar

Till flera av SISU Idrottsutbildarnas och idrottsrörelsens utbildningar ingår digitala kunskapsplattformar, så kallade kunskapswebbar.

Du hittar kunskapswebbarna här

Sök våra utbildningar

RF-SISU Värmland har ett brett och varierat utbud av utbildningar som stärker din roll - oavsett idrott och oavsett om du är ny inom idrotten eller har lång erfarenhet. Saknar du en utbildning i vårt utbud får du gärna höra av dig till oss. Tveka inte att kontakta våra idrottskonsulenter om du vill ha hjälp att välja rätt utbildning eller att starta en utbildning i föreningen.

Här kan du söka efter aktuella utbildningar

Att välja rätt utbildning

Hur ska man välja rätt utbildning? Det allra enklaste är att ta kontakt med RF-SISU Värmlands idrottskonsulent i din kommun. De har koll på vilken utbildning du bör gå och vad vi kan erbjuda dig.

Sidan publicerades: 7 december 2022

Kontakt

Malin Elfman

Idrottskonsulent och kontaktperson barn- och ungdomsidrott

010-476 47 22

Kontaktperson: Barn- och ungdomsidrott, Elitidrott, Evenemangsutveckling, Konferens Idrott och mångfald, Kurser och utbildningar, Samsyn Värmland

Vi finns till för er

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.