Vårt utbud

Sidan uppdaterades: 5 april 2024

Vi erbjuder utbildningar inom de flesta områden, exempelvis inom ledarskap, kost, föreningsutveckling och idrottsskador.

Utöver utbildningarna erbjuder vi även föreläsningar, Sportluncher och mycket annat. Vår förhoppning är att varje utbildning ska fungera som en startmotor för ytterligare folkbildning i föreningen.

För att hjälpa till att guida och sortera i vårt stora utbud har vi tagit fram en överskådlig guide här som kan hjälpa er att hitta det ni söker!

Vill ni ha personlig hjälp kontakta er idrottskonsulent!

Administration

Vi vet att det kan kännas lite övermäktigt med all administration som kommer med att driva eller vara del av en förening. Att i sitt ideella uppdrag behöva jobba med detta då man kanske helst vill hålla i sin idrottsträning och vara med sina aktiva.

Men administrationen är en viktig del för att dels kunna få ekonomi i sin verksamhet och koll på sina medlemmar för att kunna utveckla sin förening. Därför finns vi här för er och hjälper er så detta ska gå så smidigt som möjligt. Under administration har vi samlat både kurser, föreläsningar eller praktisk information och guider för att ni ska kunna lägga fokus på det ni älskar mest.

Länkar till mer information om respektive utbildning

Föreningsutveckling

Föreningsutveckling är något som sker eller bör ske kontinuerligt i en förening. Det är sättet föreningen utvecklas och hänga med i samhället. För att vara en attraktiv förening behöver man jobba med och se till att föreningen strävar mot en jämställd och inkluderande idrott.

Hur man kan använda och utnyttja sociala medier för att både rekrytera och behålla medlemmar, se till att de aktiva, ledare och föräldrar har en schysst attityd både på nätet, i omklädningsrummet, bredvid och på plan. Sättet man jobbar med sponsorer är hållbar och jämställd och att styrelsearbetet inte ska kännas som en börda utan som en fantastisk möjlighet att påverka, både för unga och gamla.

Länkar till mer information om respektive utbildning

Tränar- och ledarutbildningar

Svensk idrottsrörelse är en fantastisk arena som erbjuder ett stort utbud av olika idrotter som engagerar och motiverar många olika människor, unga som gamla, med olika bakgrund, drivkrafter, erfarenheter och kompetenser. Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt, i så bra verksamhet som möjligt.

Vi har en mängd olika utbildningar allt från introduktionsutbildning för tränare till specialutbildningar på högre nivå, allt för att det ska passa just dig som ledare och tränare där du är i din utveckling. Vi vill inspirera dig och bygga din kunskap och kompetens till ett spännande och viktigt uppdrag!

Länkar till mer information om respektive utbildning

Evenemang och arrangemang

Att arrangera idrottsevenemang är både kul och utmanande. Oavsett om er förenings evenemang är en lokal cup, en internationell tävling eller något däremellan krävs planering. Det är mycket som ska tänkas på och krävs kunskap inom många områden, mer inom vissa och mindre inom andra.

Ett idrottsevenemang kan också skapa många värden. Det kan ge ekonomiska positiva effekter genom besökaren som besöker platsen, bor och äter, det ökar även kunskapen om ditt varumärke/förening. Och inte att förglömma den positiva effekten av en stärkt föreningsgemenskap. Som sagt, effekterna är många men något som framförallt är viktigt at börja fundera på är syftet, varför ska vi ha ett evenemang?

Vill ni ha hjälp att med detta så har vi både verktyg och kunskap.

Länkar till mer information om respektive utbildning

Övrigt utbud

Kompetensutveckling är något som alla personer behöver oavsett yrke eller roll och detsamma gäller för idrottsrörelsen, kompetensutveckling leder till att ledare, föreningsledare, aktiva och föräldrar fördjupar sin kunskap och deras färdigheter ökar.

En fördjupad kompetens inom ett ämne som tex psykisk ohälsa, idrottspsykologi, trygg idrott, tejpning eller antidoping leder till en bättre förening men fördjupar även kunskapen på det personliga planet. Genom kompetensutveckling kan man boosta, peppa och ge trygghet. Kompetensutveckling är kul!

Länkar till mer information om respektive utbildning

Sidan publicerades: 27 september 2022

Ladda ner A3-affischen

Här kan du ladda ner affischen i A3 för Utbildningsguiden. Den har en qr-kod som lätt tar dig vidare till guiden via din mobil. Skriv ut den och sätt upp den i klubblokalen!

Ladda ner A3-affischen om Utbildningsguiden

Ta hjälp av vår affisch för att se över din förenings utbildningsbehov.

Kunskapsportal

På denna sida listas kunskapswebbar från SISU Idrottsutbildarna, Riksidrottsförbundet och SISU Förlag. En del av webbarna är rena ubildningswebbar, andra en mix av fakta, information, inspiration och utbildning.