Utbildning för förtroendevalda

Sidan uppdaterades: 6 december 2022

Vi fokuserar på vilket ansvar du har som förtroendevald. Vilka skyldigheter och rättigheter som ingår i uppdraget. Nedan hittar du ett urval på utbildningar, men kontakta er idrottskonsulent så skräddarsyr ni tillsammans det er idrottsförening behöver.

Jämställdhet för en framgångsrik idrott

Jämställdhet

Idrottsrörelsen startades av män, för män och präglas fortfarande mycket av manliga normer och maktstrukturer. En jämställd idrott är en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling. Det gynnar varken demokratin, rättvisan, effektiviteten eller utvecklingen att premiera ena halvan av befolkningen.

I föreläsningen Jämställdhet för en framgångsrik idrott belyser vi idrottens struktur, styrsystem och normer. Målet med föreläsningen är att höja kunskapen inom området och väcka intresse för att arbeta med frågan i er idrottsförening.

Målgrupp: Förtroendevalda
Tid: 1,5 timme

Kontakta er idrottskonsulent gällande upplägg, tid och plats.


Motivation och ledarskap i en idrottsförening

Jenny Hedlund föreläsare

En föreläsning/workshop som genomsyras av energi, glädje och fokus med olika inslag av teori, diskussioner och reflektioner i mindre eller större grupper och med konkreta verktyg. Intentionen är att du som deltagare redan imorgon kan implementera det du tar med dig från dessa timmar.

Jenny som har fem VM-guld i innebandy, är en av Riksidrottsförbundets utbildade idrottspsykologiska rådgivare som utifrån den senaste forskningen utbildar, stärker och stöttar ledare och aktiva inom bredd- och elitidrott.

Hon brinner för att stötta tränare och ledare, prata om motivation och ledarskap, för att skapa hållbara aktiva och ledare för livet och för att bibehålla ungdomarna i idrotten.

Citat från deltagare:
”Du är fantastisk Jenny. Tack för en mycket inspirerande och lärorik kväll.”
”Du delger kunskap på ett sätt som verkligen berör och får en att växa. Ser fram emot att fortsätta min resa som ungdomsledare. Tack!”

Föreläsare: Jenny Hedlund
Målgrupp: Tränare/Ledare, Förtroendevalda
Tid: 3 timmar

Kontakta er idrottskonsulent gällande upplägg, tid och plats.

 

Skapa trygga idrottsmiljöer

Trygga idrottsmiljöer

Sitter du i styrelsen? Vet du vad styrelsen ska göra om ett barn eller en ungdom far illa i idrottsföreningen? Har ni en handlingsplan ifall sexuella övergrepp eller trakasserier skulle inträffa? Hur går ni tillväga när ni ska begära in begränsade registerutdrag från era ledare?

Utifrån materialet Skapa trygga idrottsmiljöer hjälper vi er att påbörja det förebyggande arbetet.

Målgrupp: Förtroendevalda
Tid: 1,5 timme

Kontakta er idrottskonsulent gällande upplägg, tid och plats.


Träningsläger för styrelsen

Träningsläger för styrelsen

Behöver ni nytänk och energi i er idrottsförening? Då kan RF-SISU Dalarna hjälpa till. Träningsläger för styrelsen är en satsning där RF-SISU Dalarna erbjuder er möjlighet att utveckla er idrottsförening under en helg eller några kvällar. Idrottsföreningens unika behov styr innehållet.

Förslag på innehåll:

  • Nulägesanalys
  • Hur kan vi skapa en trygg och utvecklande föreningsmiljö?
  • Vilka insatser bör prioriteras i just er idrottsförening - handlingsplan

Ta chansen att åka på träningsläger!

Målgrupp: Förtroendevalda
Tid: Utifrån behov

Kontakta er idrottskonsulent gällande upplägg, tid och plats.


Sidan publicerades: 15 november 2022

Skräddarsy idrottsföreningens utbildningar

Utbildning av förtroendevalda