Stipendiater 2024

Stipendiater 2024

Från vänster: Anita Hedin, Hans Nykvist och Henric Karlsson.

Sidan uppdaterades: 15 maj 2024

Yngve Lindvalls Minnesfond 2024

I samband med RF-SISU Dalarnas distriktsstämma 24 april 2024 delades stipendium ut från Yngve Lindvalls Minnesfond till följande mottagare:

Anita Hedin, Insjöns Ridklubb och Leksands Ridklubb

Anita Hedin kom till Dalarna 1970 som länets första civilt utbildade ridlärare. Den betydelse det fick för ridsportens utveckling i Dalarna under de kommande 20-30 åren är nog svårt för en utomstående att förstå.

Idag är Anita fortfarande i högsta grad verksam som ledare och tränare för ryttare i alla åldrar och inte sällan har dagens barn och unga både föräldrar och mor- eller farföräldrar som också haft Anita som ledare i sin ungdom.

Anita har utöver sin förmåga att utbilda i ridning också en sällsynt känsla för att se när någon behöver extra omtanke, en pratstund eller en varm kram. Hon har därutöver också ett kompetent öga för att se att hästen mår bra och lär våra ungdomar att behandla hästen med kärlek och respekt i alla situationer.

Hans Nykvist, Ornäs IK Skidskyttesektion

Hans Nykvist är outtröttlig i sitt engagemang med många ideella timmar, ständig administration, utvecklingskraft samt ett jättefint bemötande och stöttande gentemot både ungdomar, juniorer och vuxna i såväl sektion, förening och region. Han är den som rekryterar nya medlemmar och organiserar nybörjarkurs.

Han har även letat reda på, installerat och utbildat andra i föreningen i tävlingsmjukvara så att de nu kan arrangera träningstävlingar. Där också de som ännu inte vågar sig på region- eller nationella tävlingar kan inkluderas.

Hans har engagerat sig i GävleDala distriktet för att förbättra förutsättningarna för läger, samt en specialsatsning inom distriktet för de som är 15-16 år. En kritisk ålder då många slutar idrotta. Inom den satsningen får de kända tränare, nya träningskompisar, mental träning och kunskap om kropp och kost. Sådana satsningar måste riggas och det tar tid och engagemang för ett bra resultat.

Hans verkar för en ny skidskyttebana till gagn för vår och en nystartad närliggande klubb, en bana med närhet till rullskidbana så att barmarkssäsongsträningen för de aktiva kan utvecklas.

Henric Karlsson, fotbollsdomare

Henric Karlsson är trots sin ringa ålder en av de bästa fotbollsdomarna i länet. Karriären går nu vidare, Henric har blivit uttagen till landets näst högsta utbildning för fotbollsdomare, Svenska Fotbollförbundets steg 4.

Henric är sedan ett par år ordförande i Dalarnas Fotbolldomareklubb där han tillsammans med framför allt Christoffer Lindberg och Ronny Carlsson drar ett tungt lass för att få länets alla domare att ha en hemvist. Fokus på unga domare, dömandet som viktig integration och att få flera tjejer att fortsätta att döma fotboll är viktiga ledstjärnor. Dalarna är ett av de mest framgångsrika länen i landet på att få fram tjejer som dömer högt upp i seriesystemet, en stor del i detta är Dalarnas Fotbolldomareklubbs förtjänst.

Henric har även under året genomfört det första utbildningssteget som domarobservatör (LDO, lokal domarobservatör), där han träffar och stöttar många av de yngre domarna i länet. Ett mentorskap som är till stor nytta, som han själv fått via sin mentor Glenn Nyberg, numera världskänd FIFA-domare och mästerskapsdomare.

Som om detta inte är nog sköter Dalarnas Fotbolldomareklubb all tävlingsplanering för en av Sveriges största fotbollscuper, Dalecarlia Cup. Samt i detta koordinera domare från hela landet, deras boende, mat och att varje domare blir observerade under cupen.

Sidan publicerades: 25 april 2024

Uppvaktning eller minnesgåva

Yngve Lindvalls Minnesfond

I samband med uppvaktning eller till någons minne kan gåva skänkas till någon av våra fonder:

Rätt till idrott - Yngve Lindvalls Minnesfond

Stipendium - Yngve Lindvalls Minnesfond

Fonderna bidrar till att sänka trösklarna och förbättra förutsättningarna för att fler ska kunna delta i idrottslig verksamhet på lika villkor.

Gåva sätts in på BG 5524-3745, märk tydligt vilken fond gåvan avser.

Kontakta oss på dalarna@rfsisu.se för mer information, gåvo- och minnesbrev.