En podd för tränare

Sidan uppdaterades: 10 december 2022

Ingress

I "En podd för tränare" diskuterar och reflekterar John och Carin om olika begrepp, metodiker och dilemman inom idrotten. Det blir samtal om allt från barn och ungdomsidrott till elitidrott. Hela tiden med en tränares perspektiv. Podcasten är ett samarbete mellan Göteborgs universitet och RF-SISU Västra Götaland.

John Dohlsten är doktor inom idrottsvetenskap och har många års erfarenhet inom tränarutveckling, ledarskap och föreningsidrott. Han är programansvarig på Göteborgs universitet och undervisar på Sports Coaching programmet och Specialidrottslärarprogrammet. John har forskat inom både lag och individuell idrott och hans avhandling, som publicerades 2020, handlar om hållbar elitidrott och elittränares utveckling. Förutom sina akademiska meriter har John under hela sitt liv varit aktiv i idrottsrörelsen både ideellt och professionellt, främst inom fotboll.

Carin Hamnlund Fritzell är tidigare mångfaldig SM-mästare i Judo. Hon har efter sin aktiva karriär varit tränare och sportchef inom judo på alla nivåer inklusive landslag, Riksidrottsgymnasiet och på förbundsnivå, både nationellt och internationellt. Idag jobbar Carin på RF-SISU Västra Götaland och är projektledare för kompetenscentrum för elitidrotten i Göteborg (High Performance Göteborg).

Du hittar podden där poddar finns, eller klicka er in direkt på podden via Spotify eller Soundcloud.

Sidan publicerades: 8 november 2022