Västerås Basket redo för SM-veckan 2024

Med SM-veckan 2024 runt hörnet, är Västerås Basket en av föreningarna som pulserar av spänning och förväntan. Vi har träffat ordförande Arwid Wibom som delar sina tankar och förhoppningar inför evenemanget.

Sidan uppdaterades: 14 juni 2024

När SM-veckan närmar sig med stormsteg är förväntningarna på topp hos Västerås Basket, föreningen som står värd för 3x3-basketen under sommarens idrottsfest. Med intensiv förberedelse och en stark gemenskap ser föreningen fram emot att bjuda på en oförglömlig upplevelse för både spelare och publik.

- Det känns spännande och roligt att SM-veckan äntligen närmar sig. Vi ser fram emot att kunna genomföra en bra och rolig tävling på Färjkajen. Vi hoppas på mycket publik och bra väder så att arrangemanget blir en succé, berättar Arwid entusiastiskt.

Inom föreningen är stämningen påtagligt nervös men samtidigt förväntansfull.

- Det är roligt och lite nervöst för arrangörsgruppen just nu. Vi har några sista bitar som måste falla på plats innan vi är helt klara. Det kommer bli spännande att se hur arrangemanget blir och tas emot av publiken på plats under tävlingarna, säger han.

En festlig och inkluderande atmosfär

För publiken utlovas en actionladdad upplevelse.

- Våra besökare kommer få ta del av ett fartfyllt event där vi utlovar att det händer mycket under matcherna, vill man ta del av en ung, snabb och actionladdad idrott så är det till 3x3-området på Färjkajen man ska bege sig, berättar Arwid och tilläger:

- 3x3 Basket är en av idrotterna där det tävlas i parasport under SM-veckan. För alla som aldrig sett våra skickliga rullstolsbasketspelare så kommer det bli en riktigt häftig upplevelse!, konstaterar han.

Rullstolsbasket

Arwid utlovar en häftig upplevelse

Västerås Basket har lagt stor vikt vid att skapa en festlig och inkluderande atmosfär för alla besökare.

- Vi vill åskådliggöra 3x3 basket som den fartfyllda och snabba idrott det är, basket har en kultur runt sig med musik och kläder som få andra idrotter har och vi hoppas att detta kommer genomsyra vårt arrangemang. Vi har en DJ och en erfaren speaker på plats som kommer att lyfta arrangemanget, berättar Arwid.

Höjdpunkterna att se fram emot

För Västerås Basket är SM-veckan en chans att visa upp sin passion för basket och skapa en atmosfär av gemenskap och glädje.

- Västerås Basket ser fram emot att få bjuda publik och spelare på ett bra och fartfyllt arrangemang, att kunna visa upp vår fantastiska idrott både genom tävlingarna och prova-på området känns som en otrolig möjlighet för föreningen, säger Arwid.

En lyckad SM-vecka har potentialen att skapa långsiktiga effekter för Västerås Basket.

- Vi hoppas naturligtvis att SM i 3x3 basket ska innebära ett utökat intresse för basket och bli en positiv upplevelse för alla besökare och deltagare, då Västerås Basket främst är en bredd- och ungdomsförening är möjligheten att locka fler barn och ungdomar att idrotta en av våra hjärtefrågor, avslutar Arwid Wibom.

Med dessa höga förväntningar och en gemensam ansträngning är Västerås Basket redo att göra SM-veckan 2024 till ett oförglömligt evenemang.
Välkommen till Västerås - välkommen till SM-veckan 2024!

Här kan du se spelschemat för basket 3x3 under SM-veckan

Sidan publicerades: 14 juni 2024

SM-veckan 2024 Västerås

• 26-30 juni 2024

• Ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang

• En stad, en vecka, massor av idrotter

smveckan.se/vasteras-2024/

Vad är basket 3x3?

3×3 är en strukturerad tävlingsform av streetbasket, framtagen av det internationella basketförbundet FIBA. Spelformen är en enklare, mer avskalad och fysisk form av basket. Utvecklingen och utbredningen av 3×3 går otroligt snabbt framåt världen över.

Visste du att...

  • Basket är världens näst största sport och är den sport som i antal utövare växer snabbast av alla, mycket tack vare utvecklingen och utbredningen av spelformen 3×3.
  • Sedan 2018 har Sverige ett landslag inom 3×3 på såväl U17 som seniornivå.
  • Det finns en världstour för 3×3 där prispengarna 2019 uppgick till 20 miljoner kronor.
  • 3×3 är ”The no 1 urban team sport in the world” och i OS i Tokyo 2021 var 3×3 med som en ny OS-gren.

Läs mer om basket 3x3 här