Hon är månadens lärgruppsledare

I hjärtat av Hallsta Ridklubb, en oas för hästentusiaster, blomstrar en exceptionell ledare vars insatser uppmärksammas: Malin Johansson. Med en passion för ridsporten som brinner starkt har Malin, 49 år gammal och ridskolechef sedan år 2000, ägnat över tre årtionden åt att forma både föreningen och dess medlemmar.

Sidan uppdaterades: 29 februari 2024

Malin Johanssons engagemang sträcker sig långt bortom enbart yrkesrollen; som en hängiven medlem, förälder och ideell kraft är hon en oumbärlig del av Hallsta Ridklubbs väv.

- Att bli utsedd till månadens lärgruppsledare är en ära. Det är som att stanna upp mitt i allt arbete och inse att det man gör faktiskt uppskattas, delar Malin med ett leende.

Hallsta Ridklubb är en förening med en storartad kultur och struktur när det gäller att arbeta med folkbildning i samverkan med oss på RF-SISU Västmanland. De har under många år legat i topp gällande mest lärande av alla föreningar i hela Västmanland. De har ett ständigt nytänk och framåtanda med lärgrupper inom framförallt hästkunskap, ridlära och värdskap.

- För oss har lärgrupperna varit en del av en resa mot framgång och stabilitet. Från att ha varit en förening utan tydliga riktlinjer till att bli en organisation där alla drar åt samma håll, har lärgrupperna spelat en avgörande roll, berättar Malin.

Idag är lärgrupperna en nyckelkomponent i föreningens utveckling. Från vardaglig verksamhet till specifika utbildningar och lärgrupper, Malin har varit en central figur i att främja kunskap och gemenskap inom föreningen och hon ser värdet tydligt.

- Kontakten med människor och möjligheten att dela med sig av kunskap är det roligaste. Lärgrupperna ger oss möjligheten att både utveckla verksamheten och själva lära oss. Gemenskap, engagemang och glädje är bara några av de vinster vi ser från arbetet, förklarar hon.

Malin

Malin Johansson tillsammans med Hallsta Ridklubbs stallvärdinnor på en teambuilding- och utbildningsdag.

"Det är verkligen fantastiskt att se"

Responsen från deltagarna på lärgruppsarbetet har varit en glädjande och uppmuntrande erfarenhet för både Malin och hela Hallsta Ridklubb. Deltagarna har engagerat sig aktivt och tagit till sig av lärandet, vilket har skapat en atmosfär av positivitet och framsteg. Malin beskriver med entusiasm hur deltagarna har reagerat på lärgrupperna:

- Det är verkligen fantastiskt att se hur deltagarna har tagit till sig av lärgrupperna och insett hur mycket de kan påverka sin egen utveckling. Responsen har varit genomgående positiv, berättar Malin och fortsätter:

- Det är extra roligt att se hur varje individ förstår vilken vinning det är för dem personligen. Att se dem engagerade och medvetna om sin egen potential är en väldigt givande del av mitt arbete som ledare, berättar hon.

Avslutningsvis vill Malin passa på att tacka Hallsta Ridklubbs idrottskonsulent på RF-SISU Västmanland, Sofia Lyckman.

- Sofia är en bidragande faktor till detta och att vår förening mår och går bra. Jag rekommenderar verkligen andra föreningar att ta kontakt med RF-SISU – det finns alldeles för mycket värdefullt att hämta för att man ska låta bli, avslutar Malin.

Nominera din ledare

Vill du nominera någon från din förening till månadens lärgruppsledare?
Klicka här för att nominera

Läs mer om lärgrupper och lärgruppsledare här

Sidan publicerades: 29 februari 2024