Han är månadens lärgruppsledare

Emil Madsen från Västerås Golfklubb är månadens lärgruppsledare!
Varje månad sätter RF-SISU Västmanland extra ljus på det fantastiska folkbildningsarbete som sker i länets föreningar genom att utse månadens lärgruppsledare.

Sidan uppdaterades: 31 januari 2024

Emil Madsen, 50 år och uppvuxen i Flen, är inte bara en erfaren golfspelare med en professionell karriär mellan 1992-1999, utan också en ledare med ett passionerat engagemang för idrotten. Hans bakgrund inkluderar tränarroller på Flens GK, Skerike GK och nu som tränare och ledare på Västerås GK.

- Att bli utnämnd till månadens lärgruppsledare känns roligt, ärofyllt och det ger en motivation att fortsätta sprida idrottskunskap till andra som brinner för idrott och utveckling, säger Emil Madsen om utmärkelsen.

"Stärker gemenskapen och tillhörandet i vår förening"

Det som är utmärkande för Emil är hans engagemang för både de aktivas och föreningens utveckling, både som människor och som golfspelare. Han jobbar med hög grad av delaktighet och vill att alla ska trivas i klubben och få möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar.

- Det är en ynnest att få vara i en miljö där vi alla, ledare som aktiva, bidrar till en varm gemenskap och har som ett gemensamt mål att alltid vilja bli bättre i alla sammanhang, inte bara i det idrottsliga perspektivet, berättar Emil och fortsätter:

- Man får också så mycket energi av att se juniorer och ledare utvecklas och glädjas åt sina egna och varandras framsteg. Men även att kunna bidra med att stärka självkänslan hos dem aktiva och ledarna, konstaterar han.

 

VGK

Emil Madsen med en junior

Västerås GK arbetar kontinuerligt med utbildning och föreningsutveckling där lärgruppen är en naturlig och viktig del i arbetet för både ledare, styrelse och aktiva. Klubben har, bland annat, ett pågående projekt med syfte att utveckla juniorverksamheten där lärgruppen används som forum för att skapa delaktighet och möjlighet för juniorerna att påverka och bidra till verksamhetens utveckling.

- Användandet av lärgrupper har, bland annat, stärkt gemenskapen och tillhörandet i vår förening, vi får även en bättre samsyn på vad som är viktigt för vår förening för att kunna växa och vara en bra och stark golfklubb i framtiden, konstaterar han.

En effektiv utbildningsmetod

Emil lyfter fram lärgrupper som ett bra och enkelt lärosätt som inte bara främjar inlärning utan också uppmuntrar till noggrann planering.

- Lärgrupperna gör att man tänker till några varv extra innan man startar igång den, så att man strukturerar upp utbildningen på ett bra sätt med syfte, mål, tidsåtgång och material, berättar han.

Emil delar också insikter om responsen från deltagarna och noterar övervägande positiva reaktioner.

- Det har mestadels varit en positiv respons, deltagarna upplever att de får vara med och påverka föreningens utveckling framåt. De känner sig även sedda, hörda och att de har en uppgift och ett förtroende från klubben, säger han.

När det gäller fördelarna med att arbeta i lärgrupp, påpekar Emil att det inte bara skapar engagemang och aktivitet bland deltagarna utan även stärker samarbetet mellan deras förening och RF-SISU på ett positivt sätt.

- Fördelarna är också att det stärker samarbetet mellan vår förening och RF-SISU på ett positivt sätt som vi har mycket nytta utav, avslutar Emil Madsen.

Nominera din ledare

Vill du nominera någon från din förening till månadens lärgruppsledare?
Klicka här för att nominera

Läs mer om lärgrupper och lärgruppsledare här

Sidan publicerades: 31 januari 2024