Vi söker idrottskonsulenter med hjärta för föreningsliv!

Är du en lagspelare som älskar att både dribbla och passa? Tycker du att idrott och föreningsliv är något fint och spännande? Vill du vara med och utveckla människor och föreningar? Vi söker idrottskonsulenter med sista ansökningsdag den 31 mars.

Sidan uppdaterades: 9 mars 2023

Som idrottskonsulent på RF-SISU Västmanland

- Arbetar du utåtriktat och nära idrottens människor i linje med idrottsrörelsen vision ” "Svensk idrott – världens bästa!"

- Jobbar du utifrån idrottsrörelsens strategi med sikte på idrottsföreningarnas olika behov

- Deltar du i idrottens viktiga och prioriterade utvecklingsarbete och stimulerar människors lärande

- Har du ett stort individuellt ansvar med flera processer i olika föreningar igång samtidigt

Rollen som idrottskonsulent bygger på att skapa goda relationer i ett nätverk med idrottsföreningar samt för idrotten viktiga samarbetspartners. Uppdraget utgår i stor utsträckning från givna riktlinjer och dokument från Riksidrottsförbundet, SISU Idrottsutbildarna och distriktet.

Du har god kännedom om föreningsarbete inom idrotten, intresse av att arbeta med utbildning- och folkbildning. Du känner dig bekväm i att arbeta utåtriktat och i möten med människor i sina ideella uppdrag som idrottsledare, idrottsförälder, idrottsutövare, styrelsemedlemmar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • starta upp och stödja idrottsföreningar i olika former av bildnings, utbildnings- och utvecklingsprocesser
 • arrangera möten, träffar, utbildningar etc.
 • föreläsa/utbilda/leda processer för aktiva och ledare
 • leda utvecklingen av idrottens roll i att skapa ett livslångt idrottande

Vi värdesätter att du som söker tjänsterna har följande kompetens och erfarenhet:

 • Du tror på alla människors lika värde och delar svensk idrotts värderingar
 • Har bred erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller förtroendevald i idrottsförening, framför allt erfarenhet av styrelsearbete i en idrottsförening är värdefullt.
 • Är väl förtrogen med idrottsrörelsen och har erfarenhet av utbildnings- och utvecklingsarbete.
 • Har relevant utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik från folkhögskola eller högskola/universitet.
 • Är pedagogisk och har social kompetens. Det är viktigt att du trivs med att tala inför människor, har ett trevligt bemötande och en positiv anda.
 • Har god organisationsförmåga.
 • Har stort intresse för att arbeta med lärande processer.
 • Trivs att arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta med kollegor och samtalspartners

Information om tjänsterna

Anställningarna är Tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders provanställning.

Tillträde efter överenskommelse.

Tjänsterna är förlagd till Idrottens hus i Västerås, men rörlighet inom distriktet ingår i arbetet vilket innebär krav på körkort och tillgång till egen bil.

Kvälls- och helgarbete är relativt omfattande.

Ansökan

Verkar detta vara en spännande och intressant utmaning för dig?

Då ser vi gärna att du skickar in ditt CV samt ett kort personligt brev där du motiverar dina tre huvudkvaliteter kopplat till vad denna tjänst kräver senast 31 mars. Ange gärna löneanspråk. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Läs mer och ansök här

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Frågor gällande tjänsterna:

Kristin Pleick, Distriktsidrottschef, tfn 070-2748487

Mats Vennberg (Personalombud, Unionen), 070-5777364

Om oss

RF-SISU Västmanland är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Västmanland. Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i Västmanland. Vårt regionala uppdrag består av två delar – ett idrottsuppdrag där vi stödjer, företräder och utvecklar idrottsrörelsen i gemensamma frågor och ett folkbildningsuppdrag där vi ska sätta idéer i rörelse och stimulera till utveckling av idrotten genom bildning och utbildning. Vi tar avstamp i idrottsrörelsens gemensamma värdegrund – Idrotten vill. Vi har två kontor (Västerås och Köping) i Västmanland med 20 medarbetare med olika former av föreningsutveckling, stöd och service till drygt 600 idrottsföreningar och förbund som finns i Västmanland.

Sidan publicerades: 9 mars 2023