Välkommen Hanna!

Vi välkomnar Hanna som ny idrottskonsulent hos RF-SISU Västmanland. Hanna kommer främst att arbeta med basket, fotboll, bridge, pistolskytte, skyttesport, budo och kampsport, judo, karate och taekwondo. Hon kommer dessutom att ha extra fokus på vårt arbete med inkludering.

Sidan uppdaterades: 15 februari 2023

Hanna Koivisto är 26 år och född och uppvuxen utanför Avesta i Dalarna. Hon har studerat etnologi och sociologi vid Uppsala universitet och sökte sig till RF-SISU Västmanland för att kombinerade sina intressen för idrott och samhällsfrågor.

- En möjlighet att få bidra till att öppna upp den svenska idrottsrörelsen så att fler kan inkluderas oavsett bakgrund eller förutsättningar. Jag ser fram emot att komma ut och skapa relationer till föreningar och aktörer i Västmanland och tillsammans arbeta för att utveckla idrotten, säger Hanna.

Hanna kommer från en familj med ett stort idrottsintresse och idrotten är något som har följt med henne hela livet.

- Fotboll är sporten som jag har brunnit mest för, men jag har även tävlat i truppgymnastik och innebandy, berättar Hanna som har flera idrottsminnen att dela med sig av:

- Jag väljer att berätta om ett från mitt eget idrottsutövande och ett som supporter. Det bästa idrottsminnet från när jag spelade fotboll var när jag och mitt flickungdomslag fick åka ner till Göteborg och delta i Gothia Cup. Det gick tyvärr inte så bra spelmässigt men det var en häftig upplevelse och jag minns att vi hade väldigt roligt tillsammans. Allt ifrån bussresan ner, till invigningen på Ullevi, matcherna och allt roligt runt omkring. Som supporter är mitt bästa minne från fotbolls-VM 2010 när Andres Iniesta gör det avgörande målet för Spanien i finalen mot Nederländerna. Avgörandet kom i förlängningen, jag minns att jag hade varit så nervös hela matchen och när målet kom så hoppades det runt vilt i vardagsrummet.

Vi hälsat Hanna varmt välkommen till vårt gäng!

Kontaktuppgifter till Hanna
hanna.koivisto@rfsisu.se
Tel: 010-476 48 03

Sidan publicerades: 9 december 2022