Roger Westin ny ordförande för RF-SISU Västernorrland

Roger Westin från Örnsköldsvik är ny ordförande för RF-SISU Västernorrland. Han valdes på onsdagskvällens distriktsstämma i Härnösand.

Sidan uppdaterades: 18 april 2024

Roger Westin var valberedningens förslag till ny ordförande. Nu är det klubbat att det också blir så efter onsdagskvällens distriktsstämma. Det var dock en oenig stämma som valde ordförande. Westin ställdes mot stämmans förslag på omval av Hans Rosengren och efter sluten omröstning stod det klart att Westin valdes på posten efter 17 röster mot 15. Två röster lämnades blanka.

Hans Rosengren tackades av med en stor blombukett efter sina två år som ordförande och totalt sex år i styrelsen. De sista årens strategiska styrelsearbete var det han ville lyfta fram som det han är mest stolt över under resan.

-Jag är stolt över den intressepolitiska förflyttning som vi gjort. Det finns något att bygga vidare på, sa han efteråt.

Hedrad och stolt

Efter stämman samlade nytillträdde ordföranden sina första tankar:

-Jag känner mig hedrad. Jag är stolt över att få vara med i ett spännande skede av svensk idrott efter några tuffa år med pandemi och i ett förbund som har utvecklats mycket de sista åren. Fokus ligger på att göra jobbet tillsammans, föreningar, SDF och RF-SISU, för att utveckla idrotten, sa Roger Westin om nya rollen.

Till vardags är Roger Westin kanslichef på Ångermanlands Fotbollförbund och återfinns i Örnsköldsvik. Han har en bakgrund inom flera idrotter och har också arbetat på folkhögskola samt varit styrelseledamot i SISU Västernorrland under två mandatperioder, innan sammanslagningen av Västernorrlands Idrottsförbund och SISU. Det är dock första gången han tar på sig kostymen som ordförande av den här digniteten.

-Det är nytt för mig på den här nivån. Men jag brinner för de här frågorna, framförallt folkbildningen. Vi har en styrelse med jättebra kompetenser, nu ska vi hitta ett arbetssätt där vi får ut det bästa vi kan av alla spelartyper. Vi ska fortsätta det arbete som styrelsen påbörjat, säger Westin.

Ny styrelse

De ledamöter stämman valde gick i linje med valberedningens förslag, två ledamöter på omval och en person på nyval förutom nytillträdde ordföranden. Tre ledamöter har två år kvar.

Distriktsstämman genomfördes fysiskt på plats på Parkaden i Härnösand med närmare ett 60-tal deltagare. Idrotterna var representerade genom 32 ombud. Samhällsnämndens i Härnösands ordförande Helena Elfendal var ordförande vid stämman och inledde med att berätta om sin egen resa som inflyttad till länet för ett tiotal år sedan och hur hon hittat nya vänner och sammanhang genom idrotten. Dessutom skickade RF:s ordförande Anna Iwarsson en hälsning och framtidsspaning via en film som inledde kvällen.

RF-SISU Västernorrlands stämma genomförs vartannat år. Detta var första gången den genomfördes fysiskt sedan 2018.

 

Den nya styrelsen för RF-SISU Västernorrland:

Ordförande: Roger Westin (nyval)

Ledamöter:

Kikki Girhagen, Sollefteå (omval)

Örjan Lindström, Sundsvall (omval)

Ulf Hamrén, Härnösand (nyval)

Anita Edlund, Örnsköldsvik (två år kvar)

Ida Skogström, Härnösand (två år kvar)

Lars-Erik Återgård, Sundsvall (två år kvar)

 

Valberedning:

Sammankallande: Håkan Nygren, Söråker (nyval)

Susanne Öberg, Bollstabruk (nyval)

Helene Ersson, Sundsvall (nyval)

Niklas Abrahamsson, Sollefteå (nyval)

Pär-Henrik Fräjdin, Härnösand (nyval)

 

Valberedningens valberedning:

Mittsvenska Ridsportförbundet sammankallande

Medelpads Fotbollförbund

Medelpads Skidförbund

Södra Norrlands Friidrottsförbund

 

Revisor:

Mattias Eriksson, PWC (omval)

Ersättare

Jerry Johansson, PWC (omval)

 

Lekmannarevisor

Bo-Anders Öberg, Härnösand (omval)

Ersättare

Ingrid Flodin, Härnösand (nyval)

Sidan publicerades: 18 april 2024