Nytt koncept – Träningsläger för styrelsen

Kanske har ni en ny styrelsesammansättning efter årsmötet? Eller behöver svetsa ihop gänget och fylla på med ny energi? Den 17-18 maj har vi perfekta tillfället, då arrangerar vi träningsläger under ett maxat dygn – max 50 platser, först till kvarn!

Sidan uppdaterades: 3 april 2024

Träningsläger för styrelsen genomförs under ett dygn från fredag eftermiddag-lördag eftermiddag i Sollefteå på Hotell Hallstaberget. Tag chansen och passa på att jobba ihop er som styrelse och bli effektiva tillsammans med tydliga gemensamma mål. Ju fler ni är som deltar från er styrelsen, desto billigare blir det för er! Vi subventionerar beroende på hur hög procentandel som deltar.

Träningslägret är tänkt att ge dig som förtroendevald, grundkunskaper för hur du kan leda, utveckla och förvalta idrottsföreningen. Syftet är att bidra med kunskap och inspiration så att du i ditt uppdrag som förtroendevald i en styrelse ska kunna leda en förening på ett sätt som bidrar till din föreningsutveckling och idrottsrörelsens gemensamma förflyttning, den förflyttning som benämns som Strategi 2025.

Innan träningslägret har du möjlighet att förbereda dig på egen hand via vår utbildningswebb och ett häfte. Utbildningsmaterialet får du cirka 3 veckor innan träningslägret. Detta för att ge dig tid till att genomföra uppgifterna samt reflektera kring frågorna som finns och vara preppad på bästa sätt innan vi ses på träningslägret.

Vi räknar med att du behöver reservera cirka 7 lektionstimmar för detta. Som stöd har du ett häfte och utbildningswebben som du läser och utforskar när du går igenom reflektionsfrågorna. Det bästa sättet att ta del av materialet är att börja med att gå igenom avsnittet på utbildningswebben för att därefter läsa motsvarande avsnitt i häftet och avslutningsvis svara på avsnittets reflektionsfrågor.

Kursledare är vår idrottskonsulent Johan Strömqvist.

Innehåll på träningslägret:

  • Föreningsledarens roll
  • Föreningen och demokratin
  • Föreningen och idén
  • Föreningen och verksamheten
  • Föreningen och engagemanget
  • Föreningen och administrationen

Sista dagen för anmälan är den 17 april.

Läs mer och anmäl er här:

Vid frågor kontakta:
Alireza Samadi
Tel: 010-476 49 00
E-post: alireza.samadi@rfsisu.se

Sidan publicerades: 3 april 2024