Save the date! Inspirationshelg 6-7 oktober

Nu har vi öppnat länken till anmälan! Den 6-7 oktober är det premiär för vår inspirationshelg på Hallstaberget i Sollefteå. Det blir inspirerande föreläsningar, workshops och en plats för idrottsledare oavsett idrotter att mötas och tanka energi. Och middag med övernattning på det. Anmäl er redan nu för att säkra en plats!

Sidan uppdaterades: 22 juni 2023

– Det här känns väldigt bra. Vi vill skapa en mötesplats där man som engagerad i en förening, oavsett om man är ordförande, kassör, ledare eller tränare till exempel, kan komma och lyssna på intressanta föreläsare och delta i workshops med utmaningar som man möter i vardagen i sitt ideella uppdrag. Vi ser också att det är ett bra tillfälle att under helgen träffas och utbyta erfarenheter med varandra inom idrottsrörelsen i Västernorrland, berättar Elisabeth Byström, distriktsidrottschef på RF-SISU Västernorrland.

Tidig fredag eftermiddag inleds inspirationshelgen med en föreläsning tillsammans med Johan Olsson och Stig Wiklund. Förre skidåkaren Johan Olsson har både VM- och OS-guld i bagaget och har jobbat framgångsrikt tillsammans med sin mentala tränare Stig Wiklund. Wiklund är en meriterad mental tränare och coach med fler världsstjärnor i sitt stall, skidåkaren Frida Karlsson och racerstjärnan Marcus Eriksson är två exempel. På inspirationshelgen kommer Olsson och Wiklund fokusera på att ge Västernorrlands idrottsledare tips och trix för att boosta dem med energi i sitt viktiga och värdefulla uppdrag.

Fredagskvällens gemensamma föreläsning och middag följs upp med ett späckat schema på lördagen med evenemangspunkter som avlöser varandra, med fokus på frågor som är aktuella för många idrottsföreningar.

Lördagens föreläsare Sophie Jahn från Bromma är aktuell med dramasatsningen Nattryttarna som är baserad på hennes liv. Sophie är dotter till ridläraren på Hästgården som dömdes till fängelse för sexuella övergrepp mot unga. Sophie berättar sin historia om livet bakom stängda dörrar, om maktmissbruket och att hantera sin pappas beteende. Hon lyfter extra vikt kring tystnadskultur och hur vi kan agera kring stigmat.

– Vi vill att idrotten ska vara en trygg plats för alla och på Riksidrottsmötet, som genomfördes sista helgen i maj, var trygg idrott en av de punkter som engagerade stort och mötet beslutade att tillsätta två utredningar och ta ett helhetsgrepp kring trygg idrott, säger Byström.

Workshops med aktuella ämnen

Förutom spännande föreläsare erbjuds deltagarna också att delta i olika workshops. En av dem leds av specialpedagogen Anna Formgren som är utbildare inom NPF (Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och hon kommer prata om att träna barn och unga med olika utmaningar. I övrigt kommer det finnas möjlighet att få inspiration inom allt från att engagera föräldrar till hur man kan ta sig an utmaningen med att hantera lagkassor enligt lagar och regler. Tanken är att det ska finnas intressanta delar oavsett om man är tränare för ett lag/grupp eller om man är engagerad i en styrelse.

­ – Vi har försökt göra spår där vi når ut bredare till fler roller i föreningarna. Till exempel är kassörsrollen en väldigt viktig funktion i föreningar och något som många sliter med, så dem har vi tänkt lite extra på när vi lagt programmet, säger Elisabeth Byström.

Antalet platser är begränsat till 180. För att så många föreningar som möjligt ska kunna delta är det max fyra personer per förening som kan anmäla sig. Det kan också finnas möjlighet att nyttja föreningens resurs hos RF-SISU Västernorrland för att bekosta inspirationshelgen. Kontakta er idrottskonsulent om ni vill säkerställa en sådan lösning.

Var och hur anmäler man sig?

Sista dag att anmäla sig är 9 september, men då antalet platser är begränsat till 180 så finns det risk att det blir lapp på luckan. Därför har vi också satt en gräns på max fyra personer per förening, men om det finns platser över öppnar vi upp för fler.

Se inbjudan här.

Här anmäler du dig - och kan läsa mer om innehållet mer specifikt.


Om konferensen: Inspirationshelgen den 6-7 oktober är en av flera aktiviteter som genomförs med syfte att stärka och stödja idrottsledare, samt öka RF-SISU Västernorrlands samverkan med idrottsföreningar i länet.

Sidan publicerades: 1 juni 2023