Kramforsprofil vänder hem– är ny idrottskonsulent för RF-SISU Västernorrland

Han har varit sektionsordförande i en ideell förening under många år, haft en rad chefsroller i näringslivet och kommer senast från en klubbchefsroll i en elitförening. Nu vänder Kramforsprofilen Tomas Litström hem för att använda alla sina erfarenheter till att stötta idrottsföreningarna i Kramfors och Sollefteå med dess utveckling.

Sidan uppdaterades: 27 januari 2023

52-årige Tomas Litström är RF-SISU Västernorrlands senaste förstärkning, då han sedan årsskiftet återfinns i rollen som idrottskonsulent i Kramfors. Tillsammans med Jan Hellström kommer Litström att mestadels jobba gentemot föreningar i Ådalenområdet. Och han är redan igång.

–Jag har kommit in i hetluften direkt tack vare ett nytt projekt som RF-SISU Västernorrland har tillsammans med Kramfors-Alliansen. Så jag har redan hunnit med en hel del föreningsträffar och påbörjat jobbet med att processa fram verksamhetsplan bland annat, berättar han.

Lämnat affärslivet för idrottsrörelsen

För ett par år sedan valde Tomas Litström att gå från att vara företagsledare till att ta sig an klubbchefsrollen i elitfotbollsföreningen GIF Sundsvall. Dessförinnan hade han varit verksam i olika ledande positioner på Folksam under 29 år. Vid sidan om yrkeslivet var han dessutom ordförande i Kramfors-Alliansens fotbollssektion under närmare 17 år.

Efter två intensiva år i klubbchefsrollen vänder Litström nu ”hem”, men han stannar alltså i idrottsrörelsen. Med sig tar han erfarenheter från såväl föreningslivet som affärslivet, något han känner blir värdefullt i sitt nya uppdrag.

–Jag har jobbat jättemycket med utveckling och organisation, klassisk ledning och processutveckling. De senaste åren har jag även fått inblick i hur det är att jobba i en elitförening och vilka utmaningar man ställs inför på den nivån och det är också värdefull kunskap som jag kan bära med mig.

Tomas, som själv spelat ishockey och fotboll fram till sena tonåren, ser fram emot att möta många idrottsföreningar i Ådalen och ta sig an deras utmaningar och behov tillsammans med dem.

–Det finns helt klart stor potential. Jag tycker om att få människor att växa och jag tror att jag kan bidra till att föreningar kan få hjälp att organisera sig klokare och gå från ord till handling.

Tomas utvecklar sitt resonemang:

–Det är lätt att säga kloka saker när man möts i sin förening. Ett halvår senare säger man samma kloka saker en gång till. Konsten är att komma igång. Var börjar vi?

Fler behöver engagera sig

Tomas Litström säger också att han ser en stor utmaning i att det finns få människor som är inblandade i många organisationer. De har dragit ett tungt lass under många år och energin kan vara slut hos en del av dem.

–Jag ser fram emot att hjälpa till att blåsa liv i de organisationerna igen och få fler att bidra, säger han.

Vill er förening komma i kontakt med Tomas Litström eller någon annan idrottskonsulent? Du hittar samtliga medarbetare via den här länken.

Sidan publicerades: 27 januari 2023