Ny idrottskonsulent i Sundsvall: "Jag vill hjälpa föreningar att blomma"

Nu drar ett nytt fullspäckat idrottsår igång! Vi passar på att presentera en av våra nya medarbetare, Ann-Louis Karlsson, som sedan i höstas är ny som idrottskonsulent i Sundsvall.

Sidan uppdaterades: 5 januari 2023

– Jag ser verkligen fram emot det här året, det är som jag säger till våra kollegor; Jag är orimligt taggad på att köra igång processer med föreningar!

Ann-Louis Karlsson, 32, är en av RF-SISU Västernorrlands nya medarbetare. Under hösten har vi formerat om oss och förstärkt vår organisation. Först ut att presenteras är därför just Ann-Louis, ursprungligen från Dalarna, som började jobba hos oss redan under sommaren med en särskild satsning på idrottsskolor. Där genomförde hon bland annat grundtränarutbildning för unga ledare. Under senhösten kom Ann-Louis tillbaka till organisationen på heltid och nu i en ny roll, som idrottskonsulent med placering i Sundsvall. Hennes uppdrag är att stötta idrottsföreningar i Medelpad.

Ann-Louis kommer närmast från Umeå där hon de senaste åren utbildat sig på tränarprogrammet vid Umeå Universitet.

– Det är en väldigt bred utbildning. Jag läste bland annat idrottsmedicin, idrottsfysiologi och psykologi. Och parallellt med att jag pluggade så jobbade jag en del hos IKSU också som jag även jobbade för under åtta år innan studierna. Där arbetade jag med massageterapi och gruppträning av olika slag, berättar hon.

Gruppsykologi och att bygga team

I tränarprogrammet ingick ett arbete om gruppsykologi och hur man bygger ett välfungerande team och just den delen ser Ann-Louis att hon kan ha extra stor nytta av i rollen som idrottskonsulent.

– Utbildningen och det faktum att jag mött väldigt många olika människor i alla åldrar genom mitt tidigare arbete gör att jag känner mig väl rustad för att jobba med att utveckla idrottsföreningar. Det här uppdraget ger mig möjlighet att påverka på ett helt annat sätt än när jag jobbade mer praktiskt. Jag vill hjälpa föreningar att blomma och bidra till att de kan lyfta sina verksamheter.

Vi välkomnar Ann-Louis till vårt team och ser fram emot ett spännande 2023!

Vill du komma i kontakt med Ann-Louise så hittar du kontaktuppgifter här.

Sidan publicerades: 5 januari 2023