Föreningsarbete i samband med kris

När det ofattbara händer underlättar det att ha en plan att navigera sig utifrån, särskilt i den första akuta krisen för att hitta en väg framåt. Hur ska vi prata med våra barn och ungdomar? Hur ska vi skapa trygghet och komma tillbaka till den positiva föreningskänslan igen?

Sidan uppdaterades: 6 februari 2025

För att underlätta ert föreningsarbete att komma tillbaks till en vardag igen så publicerar vi lite stödmaterial: ”Här pågår föreningsidrotts” poddavsnitt 180 ”Prata med barn om krig och kris” och poddavsnitt 182 "Beredskap för kris?" samt lärgruppmaterialet ”Har din förening beredskap för kris?”

"Här pågår föreningsidrott"
Poddavsnitt 180 – ”Prata med barn om krig och kris” – Hur kan vi prata med barn om allvarliga saker som händer, som krig eller andra kriser i vår omvärld? Marie Angsell, sakkunnig på BRIS, ger konkreta tips på hur vuxna kan prata med barn och unga om svåra ämnen, och hur vi inom idrotten kan hjälpa barn att bearbeta information och hantera eventuell oro.

Poddavsnitt 182 – "Beredskap för kris" – Vet din förening hur ni ska agera om ni drabbas av någon typ av kris? Kanske är det något som händer med er idrottsanläggning, kanske drabbas ni av ekonomiska problem eller någon av era medlemmar råkar ut för någonting allvarligt. Det finns många olika kriser som en idrottsförening kan behöva möta. Då är det skönt att ha tänkt till i förväg. I det här avsnittet samtalar vi om just det, hur en förening kan förbereda sig för kris och hur snabbt det kan gå när krisen väl kommer.

Lärgruppsmaterial
”Har din förening beredskap för kris?” – En dramatisk händelse kan få stora konsekvenser både för den drabbade, men också för omgivningen. Oavsett om en kris är liten eller stor, om det handlar om en föreningskris eller en samhällskris så är det av största vikt att situationen hanteras med omsorg och kunnande.

Sidan publicerades: 6 februari 2025