En vecka fri från våld 2022

En vecka med kunskapshöjande, normbrytande och stärkande aktiviteter i länet.

Sidan uppdaterades: 2 december 2022

Under En vecka fri från våld, som pågått 21–25 november, har varje dag tillägnat ett särskilt fokusområde som är viktigt att uppmärksamma i arbetet mot våld. Veckan är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld − ett initiativ skapat av organisationen MÄN och Unizon.

Vi på RF-SISU Västerbotten har under veckan lyft fram idrottsledare runt om i länet som i sitt ledarskap jobbar aktivt med frågor kopplat till mjuka värden, machokultur, jämställhet och killars mentala mående.

− Alla organisationer behöver göra sitt för att stävja mäns våld mot kvinnor. Idrottsrörelsen innefattar pojkar, grabbar, män och gubbar. Det ger oss en unik möjlighet att bilda flera generationers män i sitt förhållningssätt till kvinnor. Mjuka ledare är goda exempel på hur idrottsledare genom sitt ledarskap kan se människan bakom killen och förhoppningsvis leder det i slutändan till mer trygga, empatiska och omtänksamma män, säger William Grenholm, RF-SISU Västerbotten.

Ledarna som medverkat i filmerna är:
Viktor Agnarsson, Skellefteå Padel Förening
Michael Berglund, Malå IF
Jörgen Sundberg, Team TG

Under veckan bidrog vi också med vår samtalsserie Västerbottens superhjältar, där vi träffar personer som på olika sätt bryter mot normer eller verkar för att sänka trösklarna för deltagande i idrottsrörelsen. Den här gången medverkade Camilla Högdahl som berättade om sin roll som kvinnlig ordförande i styrelsen för Tough Training Group Idrottsförening, TTGU IF. Se samtalet här.

Sidan publicerades: 2 december 2022