Utdelning i Filipstad, 31/1-24.

Här är föreningarna som fick stöd av Swedbank under 2023

Under onsdagen offentliggjordes vilka föreningar som under 2023 fick ta del av Swedbanks genom Sparbanksstiftelsen Alfa, i samverkan med RF-SISU Värmland, stöd till idrottsföreningar.

Sidan uppdaterades: 31 januari 2024

Offentliggörandet gjordes, tillsammans med föreningarna, i lokaler i Karlstad, Grums, Munkfors och Filipstad.

– Det är superbra att föreningarna kan söka och beviljas det här ekonomiska stödet. Det märks att pengarna har varit viktiga för att boosta idéer och satsningar, säger Emma Vikman, idrottskonsulent vid RF-SISU Värmland, som fanns på plats vid offentliggörandet i Filipstad.

I Värmland riktar sig stödet till föreningar i Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Säffle, Torsby (Storfors och Årjäng ingår formellt men där finns i dag lokala sparbanker som ger bidrag till idrott. Dessa kommuner omfattas inte av denna insats).

Totalt fördelades 550 000 kronor till de värmländska föreningarna under 2023. Filipstads ridklubb var en av de föreningar som beviljats bidrag. De använde sitt bidrag till att investera i lättare hinder, som de aktiva lätt kan nyttja och bygga banor med när de själva vill.

– Bidraget har gett oss möjlighet till mer spontanträning på vår anläggning, säger Anna Andersson, från Filipstads Ridklubb.

Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa fördelar, i samverkan med RF-SISU Värmland, stöd till föreningar inom tre olika områden: anläggning, unga ledare och material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling".

Läs mer om stödet

Bidragen som ges ska inte ha karaktär av sponsring utan ska, enligt stiftelsen, ”bidra till utveckling av ett specifikt område som långsiktigt känns angeläget för samhällsutvecklingen”.

Fakta: De beviljades stöd under 2023

Forshaga

Forshaga IF

Forshaga Bangolfförening

Östra Deje IK


Hammarö

Hammarö HC

Hammarö Golfklubb


Karlstad

Karlstad Vattenskidklubb

IF Karlstad

Västerstrands AIK

IF Boltic


Kil

Kils Golfklubb

Kils AIK

Kils OK


Filipstad

Filipstads IF Ishockeyklubb

Lesjöfors SK

Filipstads Ridklubb

Filipstads fotbollsförening


Kristinehamn

KFUM Ung

Kristinehamns Orienteringsklubb


Grums

Grums IK

Värmskogs SK

 
Hagfors

IK Viking Friidrott

Viking Hockey Club

Bergsängs Bollklubb

 

Munkfors

Munkfors IBK

Munkfors Gymnastikförening

 

Torsby

Lekvattnet/Torsby skytteförening

SK Bore

Finnskoga IF

Sidan publicerades: 31 januari 2024