Så skapar IF Göta lyckade arrangemang – genom folkbildning

Med lärgrupper ser friidrottsföreningen IF Göta till att skapa så bra motionslopp och tävlingar som möjligt. Intäkterna från arrangemangen hjälper i sin tur föreningen att hålla låga tränings- och medlemsavgifter.

Sidan uppdaterades: 16 oktober 2023

Lärgruppen är den vanligaste verksamhetsformen när föreningar och RF-SISU samverkar inom idrottsrörelsens folkbildning. Det är ett väldigt enkelt sätt att utvecklas gemensamt inom föreningen.

Läs mer om lärgrupper

En lärgrupp kan nästan utgå från vilket tema som helst och den passar för föreningens alla medlemmar. IF Göta är en av de många värmländska föreningar som varje år nyttjar lärgruppsmetoden för att utveckla sin förening.

Klubben är kända för sina många populära motionslopp, där bland annat Vårruset, Blodomloppet, Karlstad grand prix och Karlstad stadslopp står på CV:t.

– Arrangemangen är superviktiga för oss, och våra stora motionslopp är såklart viktiga för vår ekonomi. Med de intäkterna så kan vi i stället hålla väldigt låga tränings- och medlemsavgifter, och vi kan hålla bra service till våra medlemmar, säger föreningens sportchef Johan Engberg.

IF Göta har drygt ett arrangemang i månaden och folkbildningen, specifikt lärgruppen som metod, är central för att utveckla verksamheten.

– Vi har många engagerade medlemmar som har ansvarsuppgifter på våra arrangemang, och dem träffar vi i olika lärgrupper, säger Johan Engberg.

Ibland träffas de i mindre lärgrupper och pratar specifikt om olika funktioner på motionslopp och tävlingar, och vissa gånger träffas de i större konstellationer för att utveckla över evenemangsgränserna.

– Det är jätteviktigt att vi utvärderar och hela tiden tar nya steg med våra arrangemang.

Vill din förening veta mer om folkbildning och lärgrupper? Läs mer här och tveka inte att kontakta oss för stöttning i ert folkbildningsarbete.


Sidan publicerades: 16 oktober 2023