SM-veckan till Karlstad!

Nu kom det efterlängtade beskedet att Karlstad blir värd för SM-veckan sommaren 2026. SM-veckan är en av Sveriges mest besökta idrottsevenemang där runt 8 000 idrottsutövare, ledare och funktionärer deltar.

Sidan uppdaterades: 1 december 2022

SM-veckan sänds dessutom på SVT där vi som värd får chans att visa upp vår destination.

– Det är ett fantastiskt kul besked som betyder oerhört mycket för föreningslivet, både sett till inspiration och utveckling, säger Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef RF-Sisu Värmland.

SM-veckan är ett återkommande svenskt multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television tillsammans med respektive värdstad.

– Som projektledare för evenemang i Karlstad tycker jag det ska bli så otroligt roligt att vi nu ska få starta upp ett arbete med att arrangera och stå värdstad för ett av Sveriges största idrottsevenemang. Det har varit en lång process med många inblandade och att det känns jättekul att Karlstad nu blivit erbjuden att vara värdstad 2026, säger Cecilia Östlund, projektledare, näringslivs- och turismavdelningen i Karlstads kommun.

Under det årliga arrangemanget samlas ett flertal olika sporter på samma plats, där man korar svenska mästare i respektive sport.

– Det kommer att föra med sig mycket positivt för Karlstad att vi får arrangemanget hit. Vi vill att så många föreningar som möjligt ska involveras och skapa kringevenemang så det kommer verkligen bli en härlig folkfest för Karlstadsbor och andra besökare, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd och ordförande i kommunens tillväxtutskott.

Under SM-veckan får publiken se Sveriges bästa idrottsutövare göra upp om medaljer i ett 30-tal olika idrottsgrenar, vilka det blir väljer Riksidrottsförbundet ut i samråd med SVT och värdkommunen.

Karlstads kommun och RF-Sisu Värmland har i juni ansökt om att få arrangera SM-veckan.

Sidan publicerades: 15 november 2022