Stöd från Swedbank

Sidan uppdaterades: 9 januari 2024

Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa fördelar, i samverkan med RF-SISU Värmland, stöd till föreningar inom tre olika områden: anläggning, unga ledare och material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling".

Om stödet

Syftet är att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i föreningar med breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningarna ska vara anslutna till Riksidrottsförbundet. I samråd med RF-SISU Värmland har Swedbank genom stiftelsen beslutat att inledningsvis prioritera stöd inom tre områden under 2024:

1. Föreningsägda anläggningar - stöd till renoveringsprojekt - stöd till energi- och miljöprojekt - mindre projekt
2. Unga ledare
3. Material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling”

I Värmland riktar sig stödet till föreningar i Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Säffle, Torsby (Storfors och Årjäng ingår formellt men där finns i dag lokala sparbanker som ger bidrag till idrott. Dessa kommuner omfattas inte av denna insats).

Så söker föreningar stödet

Ta kontakt med RF-SISU Värmlands idrottskonsulent i din kommun för att bolla idéer.

RF-SISU Värmlands idrottskonsulent i din kommun.

Ansökningsblankett Pdf, 924 kB.

Redovisningsblankett Pdf, 593 kB.

Riktlinjer för att söka stödet ”Föreningsägda anläggningar” (stöd till renoveringsprojekt, energi- och miljöprojekt och idrottsytor - mindre projekt) Pdf, 366 kB.

Informationsblad Pdf, 412 kB.

Om Sparbanksstiftelsen Alfa

Sparbanksstiftelsen Alfa är en stor och engagerad ägare i Swedbank som driver sparbanksidéns tankar om sparande, långsiktighet, lokal förankring och att delar av vinsten ska göra nytta där den uppstått. Från den aktieutdelning stiftelsen får genom ägandet i Swedbank kan man dela ut bidrag inom sitt verksamhetsområde.

Verksamhetsområde för Sparbanksstiftelsen Alfa i Värmlands län är: Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Säffle, Torsby. (Storfors och Årjäng ingår formellt men där finns i dag lokala sparbanker som ger bidrag till idrott. Dessa kommuner omfattas inte av denna insats.).

Stiftelsen verkar genom det den äger och är angelägna om att Swedbank synliggörs när de lämnar bidrag. Föreningar som erhåller bidrag förväntas delta vid gemensam samling i december, i samband med offentliggörande av erhållna bidrag.

Bidragen som ges ska inte ha karaktär av sponsring utan ska bidra till utveckling av ett specifikt område som långsiktigt känns angeläget för samhällsutvecklingen. Inom varje kommun finns 60 000 kr att fördela.

Ung ekonomi med Swedbank

I samarbete med oss vill Swedbank nu erbjuda ungdomar en digital föreläsning på ca 30 minuter som är ett ”träningspass” i privatekonomi och ekonomisk hälsa.

Områden som tas upp är; spara, låna, budget och bedrägerier. Mer om ”Ung ekonomi” samt tillhörande övningsuppgifter, som går att använda efter föreläsningen, finns här.

Målgruppen för den digitala föreläsningen är 13–19 år. Ett perfekt tillfälle att samla era ungdomar till en viktig utbildning som ni dessutom kan rapportera in som folkbildning.

Vill du veta mer om vad folkbildning inom idrotten innebär eller ha hjälp med att komma igång så kontakta gärna din kommuns idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 26 oktober 2022

Vi finns till för er

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.