Tips på utbildningar i årsmötestider

Årsmötet är idrottsföreningens viktigaste möte. Så här i årsmötestider vill vi tipsa dig som föreninglsedare om några aktuella utbildningar, våra nystartade nätverk inom arbetsgivarfrågor, ekonomi och och juridik samt ett material för att planera styrelsens verksamhetsår.

Sidan uppdaterades: 13 mars 2024

Under våren har många föreningar sina årsmöten. Vid årsmötet byts ofta delar av styrelsen ut där några ledamöter lämnar sina förtroendeuppdrag och nya ledamöter väljs in. Att arbeta i en styrelse är ofta både roligt, givande och lärorikt, men det kan också vara tufft att komma ny in i en styrelse.

Så här i årsmötestider vill vi därför passa på att tipsa om några utbildningar som riktar sig till dig som styrelseledamot, oavsett om du är nyvald eller har varit ledamot i flera år. Utbildningarna riktar sig även till dig som har något annat föreningsledaruppdrag i föreningen, t.ex. anställd eller kommittémedlem. Vi vill också tipsa om våra nystartade nätverk för föreningsledare inom frågor som rör arbetsgivarfrågor, ekonomi och juridik.

Aktuella utbildningar

Under april och maj erbjuder vi tre utbildningar som passar särskilt bra för dig som föreningsledare. Dessutom har Skatteverket ett antal webbseminarier som handlar om föreningen som arbetsgivare och om vad som gäller kring inkomstdeklaration för föreningar.

Effektivt styrelsearbete

En föreläsning om hur styrelsen kan strukturera upp roller och arbetsuppgifter och på så sätt skapa tydligare och effektivare styrelsemöten.

Dag och tid: 11 april kl. 18:00-19:30

Plats: Digitalt via Microsoft Teams

Digital föreläsning: Effektivt styrelsearbete

Grundutbildning för föreningsledare

En kurs för dig som föreningsledare som vill ta nästa steg och lära dig mer om att leda, utveckla och förvalta en idrottsförening.

Dag och tid: 6 maj kl. 19:00-20:00 + 19 maj kl. 09:30-14:30

Plats: Första tillfället är digitalt via Microsoft Teams. Andra tillfället är på IFU Arena i Uppsala.

Kurs: Grundutbildning för föreningsledare

Engagera flera!

En workshop om att rekrytera och behålla ledare. Du får konkreta verktyg, tips och idéer på hur din förening kan arbeta med ledarförsörjning. Tillsammans med ledare från andra föreningar får du utbyta erfarenheter.

Dag och tid: 21 maj kl. 18:00-21:00

Plats: IFU Arena i Uppsala

Workshop: Engagera flera

Skatteverkets webbseminarier

Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. På Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier får du information om föreningen som arbetsgivare, inkomstdeklaration och kontrolluppgift. Läs mer och anmäl dig här

Fler utbildningar

I vår utbildningsgudie hittar du fler utbildningar för föreningsledare, tränare, aktiva idrottare och idrottsföräldrar. Till utbildningsguiden

Nätverk

Som deltagare i våra nystartade nätverk kan du som föreningsledare hitta nya samarbeten, ställa frågor och få tips och idéer i ditt dagliga arbete. Läs mer och anmäl dig här

Föreningens tidslinje

Med stöd av lägruppsplanen Föreningens tidslinje Pdf, 797 kB. kan styrelsen planera sitt verksamhetsår. Lärgruppsplanen är kopplad till häftet Föreningsledning med tillhörande utbildningswebb. För att arbeta med lärgruppsplanen och tillhörande häfte och webb, kontakta din förenings idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 11 mars 2024

IdrottOnline

Passa på att uppdatera IdrottOnline, så att rätt personer i föreningen har rätt behörighet.

Följ oss

Håll koll på vad som händer hos RF-SISU Uppland. Följ oss och få nyheter, tips och inspiration.

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med.