Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån

Ska din förening arrangera läger?

Oavsett om föreningen har stor vana av att arrangera läger eller om det är första gången kan RF-SISU Uppland hjälpa till med både både ledarutbildning inför samt värdegrundsarbete under lägret.

Sidan uppdaterades: 9 augusti 2023

I sommar är det många föreningar som har samverkat med oss kring sina sommarläger. Kanske ska din förening ordna läger under höstlovet eller jullovet? Oavsett vilken sorts läger föreningen ska anordna kan ni samverka med oss! Kontakta Tobias Andersson eller din förenings idrottskonsulent för mer information.

RF-SISU Uppland kan hjälpa till med:

  • Utbildning: Lägerledarna får en utbildning om ledarskap och värdegrund för att förbereda och inspirera dem inför deras uppdrag. Utbildningen hålls av en idrottskonsulent från RF-SISU Uppland.
  • Handledarmaterial: Lägerledarna får tips och verktyg att använda under lägret.
  • Diskussionsmaterial: Lägerledarna får med sig arbetsmaterial som stöd för att hålla i samtal kring värdegrund och gemensamma spelregler med lägerdeltagarna.

Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån

Vid intresse finns även möjlighet att boka eller beställa följande inslag till lägret:

  • RF-SISU Upplands rörelsebana: Låna vår mobila hinderbana för ett roligt inslag av rörelseglädje. Läs mer om vår rörelsebana här
  • Lärande teater: Få besök av en teatergrupp som håller i en workshop om värdegrund för lägerdeltagarna.
  • Studiematerialet Wilda och Walter: Välj mellan två olika häften där de aktiva får utforska idrott och hälsa genom att rita, klistra och pyssla mellan de fysiska passen. Passar för åldrarna 7-10 år. Läs mer om studiematerialet här
  • Föreläsning om kost: Lägerdeltagarna får lära sig om näringsämnen, energi och vikten av en balanserad kost. Passar för åldrarna 11-15 år.

Observera att tillvalen fördelas utifrån efterfrågan och tillgänglighet. Var ute i god tid!

Sidan publicerades: 9 augusti 2023