"För Molly har idrotten varit livsviktig"

Välkommen på en digital föreläsningskväll med RF-SISU Stockholm som handlar om hur det är att vara idrottsförälder till en tonårstjej med autism. Karolina Schubert berättar om vikten av att ingå i ett sammanhang, om utbrotten i omklädningsrummet, om samtal och möten med tränare.

Sidan uppdaterades: 3 maj 2023

Marika Dehlbom är idrottskonsulent inom utbildning på RF-SISU Stockholm.

– Vi upplever att den här målgruppen ofta glöms bort så vi är jätteglada att kunna sätta tjejer med autism i fokus och erbjuda den här föreläsningen med Karolina Schubert. Vi hoppas att hennes berättelse kommer inspirera idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet att verka ännu mer för att målgruppen tjejer med autism blir inkluderade i just deras verksamhet.

Föreläsaren Karolina Schubert, vill att fler berättelser med tjejperspektivet lyfts fram.

– I dag baseras forskning, kunskap och strategier i de allra flesta fall på pojkar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), vilket är lite ensidigt eftersom flickor är högt representerade inom Asperger/autism, säger Karolina Schubert.

Läs mer och anmäl dig till föreläsningen den 9 maj här.

Vilka tycker du ska gå på föreläsningen?

– Styrelser, tränare, ungdomstränare och föräldrar. Helt enkelt alla som på något sätt är involverade i barns idrottande.

Vad får du med dig efter kvällen?

– Förhoppningsvis får du med dig ett nytt perspektiv. Min ambition att dela Mollys och min berättelse är att visa och sprida kunskap och engagemang. För Molly har idrotten varit livsviktig. Men vägen har varit krokig. Jag har gjort alla fel men några rätt.

Sidan publicerades: 27 april 2023