FOTO: Magnus Bertö (samtliga bilder)

Sundby Ridklubbs nya stallbyggnad invigd - föreningen har fått anläggningsstöd av RF-SISU Stockholm

I mars invigdes Sundby Ridklubbs nya stallbyggnad. Föreningen, som är från Huddinge, har fått anläggningsstöd från RF-SISU Stockholm. – Det här är ett viktigt projekt för många, säger Henrik Schöldström, handläggare för anläggningsstödet på RF-SISU Stockholm.

Sidan uppdaterades: 21 april 2023

Ridsporten är speciell på det sättet att en stor del av idrotten handlar om att lära sig att hantera hästarna. Redan de unga ryttarna lär sig att sköta hästarna på ett säkert sätt och att ta hand om hästens utrustning.

Därför är en väl fungerande stallbyggnad med bra lokaler för utbildning, inte minst omklädningsrum och hygienutrymmen, särskilt viktiga för ridsporten.

– Det är sällan vi ger en förening ett så stort stöd som två miljoner kronor. Ridsporten är viktig för många flickor och unga kvinnor och ger dem en möjlighet att hitta sin plats i idrottsrörelsen. Vi är stolta över att tillsammans med kommunen ha bidragit till Sundby Ridklubbs fina anläggning, säger Henrik Schöldström som jobbar med anläggningsstödet på RF-SISU Stockholm.

Läs mer om hur er förening kan ansöka om anläggningsstöd här.

Caroline Frank (tv) med medlemmar från Sundby Ridskola.

Caroline Frank som är idrottschef i Huddinge kommun är glad att bygget är färdigt. Kommunen satsade totalt 50 miljoner kronor på den nya anläggningen.

– Den här verksamheten vänder sig enbart till barn och unga. Som ungdomsidrott är ridsporten oerhört stor i Sverige. Många aktiva inom ridsporten är flickor och detta ger ett fokus på deras idrottande och på jämlikhet, säger Caroline Frank och fortsätter:

– Att kunna ägna sig åt ridsport utan att äga en egen häst är ett viktigt uppdrag för oss inom kommunen. Vi känner oss jättestolta över att kunna inviga detta nya stall.

Sidan publicerades: 21 april 2023