Specialidrottshallen gjorde att Vendelsö Gymnastik kunde ta emot 600 fler barn- och ungdomar

När Vendelsö Gymnastikförening fick tillgång till en ny specialhall kunde de ta emot 600 nya medlemmar – ett lyft för hela föreningen.

Sidan uppdaterades: 29 september 2022

Specialhallen, som även används för cheerleading, visar på värdet av att satsa på nya idrottsanläggningar så att fler barn och ungdomar får möjligheten att idrotta.

– Stockholmregionen växer. Det innebär att fler och fler kommer vilja ta del av våra befintliga idrottsanläggningar. De som finns räcker inte till, vi behöver bygga nytt och bygga nu, säger Maria Hellzenius, kanslichef på Gymnastikförbundet Öst och fortsätter:

– Inom gymnastiken behövs det specialhallar för att idrotten ska kunna utövas, bristen på dem stor. Idag har de flesta gymnastikföreningar kö med barn som väntar på att få komma med i gymnastikgemenskapen, men på grund av anläggningsbristen så kan inte dessa barn välkomnas in i föreningarna.

I filmen berättar Vasso Norlund om situationen i Vendelsö Gymnastikförening. Det är en förening som kunde ta emot 600 nya barn och ungdomar när de fick tillgång till specialhallen.

– Nu har de växt ur den och behöver ytterligare en hall för att kunna bemöta den stora efterfrågan som finns, säger Maria Hellzenius.

Pontus Gyllensten

Sidan publicerades: 2 juni 2022