Kom ihåg att ansöka om LOK-stöd

Det är nu dags att skicka in LOK-ansökan för höstens genomförda aktiviteter - innan den 25 februari. Lokalt aktivitetsstöd är det statliga stöd Riksidrottsförbundet fördelar för främst barn- och ungdomsverksamhet.

Sidan uppdaterades: 12 februari 2024

LOK-stöd kan sökas av idrottsföreningar som bedriver ledarledd verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. För personer med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns för stödet. Ansökan görs två gånger per år i IdrottOnline och nu är det hög tid att skicka in föreningens ansökan för höstens genomförda aktiviteter.

Vi hoppas att ni haft möjlighet att rapportera löpande och bara kan klicka på knappen ”gå vidare” i IdrottOnline och skicka in ansökan för höstterminen 2023. Ansökan görs via föreningens Idrottonlinesida, senast 25 februari.

OBS! LOK-stödsansökan skickas alltid via IdrottOnline av en ordförande, kassör eller LOK-stödsansvarig firmatecknare. Om ni använder externt system för närvaroregistrering kan ni behöva säkerställa att transaktionerna inkommer till IdrottOnline i tid inför 25 februari.

Delta på workshop med vår IT-samordnare

Den 19 februari erbjuder två tillfällen av en digital workshop för dig som önskar stöd och hjälp kring vilka aktiviteter man får LOK-stöd för och hur man som förening skickar in LOK-stödsansökan. Har du inte möjlighet att delta har IdrottOnline-supporten tagit fram en instruktionsvideo kring LOK-stödet som stöd till föreningslivet, den kan du se nedan.

Workshopstillfällen:

19 februari kl. 15.30-16.30
19 februari kl. 18.00-19.00

Freja+

Klubb- och huvudadministratörer som ska logga in i IdrottOnline behöver numera Freja+ för att våra personuppgifter ska vara säkert skyddade.

Freja support är väldigt hjälpsamma när det gäller komma igång med deras app och skapa ett konto. Ett tips är att använda pass eller nationellt ID för att kunna göra en enkel process hemifrån.

Freja support

Logga in med Freja+ : IdrottOnline

Säker inloggning med Freja+ - Riksidrottsförbundet (rf.se)

RF-SISU Sörmland påminner

Om er förening har aktiviteter sparade men ej inskickade påminner vi via de e-postadresser som finns i IdrottOnline så att föreningar inte missar. Ibland kan det vara att en ansökan skickats in men att det finns fler aktiviteter som närvaroregistrerats och att dessa hamnar i en Tilläggsansökan som också kan skickas in. Så får ni ett mejl vet ni vad det gäller.

Vill ni lära mer om närvarorapportering i IdrottOnline, kontakta föreningens idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 1 februari 2024