Bris lanserar en informationskampanj mot gängvåldet

För ett par veckor sedan lanserade Barnens rätt i samhället (Bris) en informationskampanj mot gängvåldet som drabbar barn, anhöriga och samhället i stort. Barn behöver vuxna som ser och agerar.

Sidan uppdaterades: 20 november 2023

Barn ska vara barn. Men idag finns gängkriminalitet i många barns vardag. De flesta har läst eller hört om de hundratals våldsdåd som begåtts, medan andra har upplevt våldet på nära håll.

"Det är inte för sent" är en kampanj av Bris mot det gängvåld som drabbar barn, anhöriga och Sverige i stort. Det som händer i samhället påverkar också människorna inom idrottsrörelsen. Barn behöver få veta att det inte är för sen att berätta och få stöd att ta en annan väg i livet. Och det är inte för sent för dig som vuxen att agera.

Läs mer om vad du som vuxen kan göra på Bris webbplats detarinteforsent.se

Ladda ner samtalsguide och affisch

Bris har tagit fram en samtalsguide som ritar sig mot vuxna, samt en affisch för barn/unga. Ladda ner och sätt upp i föreningslokalen eller på idrottsarenan.

Samtalsguide (vuxen) Pdf, 37 kB.

Affisch (barn/unga) Pdf, 33 kB.

Vad är Bris?

Bris, Barnens rätt i samhället, är en barnrättsorganisation som står upp för barnets rättigheter genom att stödja barn utifrån barnets behov, mobilisera samhället och påverka beslutsfattare genom att göra barns röster hörda. Bris vision är ett samhälle där barnets rättigheter tillgodoses.

Sidan publicerades: 20 november 2023