Vi söker två idrottskonsulenter med särskilt ansvar för idrottslig närvaro i utsatta bostadsområden.

Vill du vara med och utveckla människor och föreningar i de utsatta bostadsområdena? I Södertälje och Eskilstuna söker vi idrottskonsulenter med särskilt ansvar för idrottslig närvaro i utsatta bostadsområden. Ansök senast den 5 juni.

Sidan uppdaterades: 8 maj 2023

Om oss
RF-SISU Sörmland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer med uppdraget att stödja, företräda, leda, utveckla och utbilda idrotten i distriktet. På RF-SISU Sörmland är vi idag 30 medarbetare fördelade på fyra zoner och fem lokalkontor i Eskilstuna, Strängnäs, Södertälje, Nyköping och Katrineholm.

Som idrottskonsulent på RF-SISU Sörmland
Arbetar du utåtriktat och nära idrottens människor i linje med idrottsrörelsen vision "Svensk idrott – världens bästa!". Du jobbar utifrån idrottsrörelsens strategi med sikte på idrottsföreningarnas olika behov. I ditt arbete deltar du i idrottens viktiga och prioriterade utvecklingsarbete och stimulerar människors lärande. Du kommer ha ett stort individuellt ansvar med flera processer i olika föreningar igång samtidigt.

Rollen som idrottskonsulent ska öka den idrottsliga närvaron i utsatta bostadsområden i Eskilstuna och Södertälje. Uppdraget handlar i stor utsträckning om att samordna idrottsföreningar med andra aktörer i dessa områden, hålla i nätverk och utbilda föreningsledare. Fokus är att arbeta med idrottsföreningar som redan är etablerade i eller omkring de utsatta områdena.

Du har god lokalkännedom om föreningslivet i din stad, intresse av att arbeta med utbildning och folkbildning. Du känner dig bekväm i att arbeta utåtriktat och i möten med människor i sina ideella uppdrag som idrottsledare, idrottsförälder, idrottsutövare, styrelsemedlemmar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Starta upp och stödja idrottsföreningar i olika former av bildnings, utbildnings- och utvecklingsprocesser.

 • Arrangera möten, träffar, utbildningar etc.

 • Föreläsa/utbilda/leda processer för aktiva och ledare.

 • Leda utvecklingen av idrottens roll i utsatta områden för att skapa ett livslångt idrottande.
 • Skapa förutsättningar för idrottsföreningar att kunna ha aktiviteter i områdena.

Vi värdesätter att du som söker har följande kompetenser:

 • Du tror på alla människors lika värde och delar svensk idrotts värderingar.

 • Har bred erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller förtroendevald i idrottsförening, framför allt erfarenhet av styrelsearbete i en idrottsförening är värdefullt.

 • Är väl förtrogen med idrottsrörelsen och har erfarenhet av utbildnings- och utvecklingsarbete.

 • Har relevant utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik från folkhögskola eller högskola/universitet.

 • Är pedagogisk och har social kompetens. Det är viktigt att du trivs med att tala inför människor, har ett trevligt bemötande och en positiv anda.

 • Har god organisationsförmåga.

 • God lokalkännedom.

 • Har stort intresse för att arbeta med lärande processer.

 • Trivs att arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta med kollegor och samtalspartners

 • Har B-körkort och tillgång till egen bil.

 • Du trivs med variationen och den frihet under ansvar som den oreglerade arbetstiden innebär. Tjänsten är en heltidstjänst i vilken kvälls- och helgarbete ingår.

 • Vi sätter stor vikt vid din personlighet. (Dina personliga egenskaper)

Information om tjänsterna
Båda anställningarna är Visstidsanställning på 100% med 6 månaders provanställning.

Den ena tjänsten utgår från den Östra zonen med kontor i Södertälje och den andra tjänsten utgår från den Norra zonen med kontor i Eskilstuna.

Tillträde efter överenskommelse.

Sök tjänsten idag!

Varmt välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) så snart som möjligt. Skriv i vilken stad du avser att söka tjänsten i. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag den 5 juni 2023 till:

Södertälje: Linda Bengtsson, verksamhetschef Södertälje
010-476 42 80
linda.bengtsson@rfsisu.se

Eskilstuna: Torbjörn Berglund, verksamhetschef Eskilstuna
010- 476 42 76
torbjorn.berglund@rfsisu.se

Petra Öhrn, personalombud Unionen
010-476 42 11
petra.ohrn@rfsisu.se

Sidan publicerades: 8 maj 2023