Välkommen Sofia, vår nya kommunikatör!

Sofia Arman är distriktets nyanställda kommunikatör som tillträdde i slutet av februari. Sofia är 36 år, förälder till två och bor utanför Nyköping. Sofia tillhör kommunikationsavdelningen i Eskilstuna men kommer att utgå från kontoret i Nyköping. 

Sidan uppdaterades: 7 mars 2023

- Jag sökte tjänsten för att den innehöll det bästa av två världar. Kommunikation och idrott. Jag har jobbat som kommunikatör i många år och alltid med en stark önskan om att få kommunicera det som känns viktigt och värdefullt. Att då få jobba i en organisation som verkar för ett aktivt idrotts-sverige kändes som en fullträff.

Mycket i Sofias liv kretsar kring idrott. Med en bakgrund inom föreningar där hon har varit både spelare, ledare och haft styrelseuppdrag är hon även personlig tränare och passinstruktör på fritiden.

- Det känns otroligt fint att få jobba som kommunikatör på just RF-SISU. Jag älskar ju träning och rörelse. Vare sig det är att vandra, klättra i berg eller lyfta skivstänger. Att få människor att röra på sig, att nå sin fulla potential, må bra och få möjligheten att hitta glädjen i allt det som idrotten medför är en stor drivkraft hos mig. Jag tror att det är ett bra utgångsläge, att ha passionen för idrotten, att känna till idrottsrörelsens möjligheter och utmaningar och sedan tillämpa effektiv kommunikation för att nå våra mål.

Sofia har dessutom hjärtefrågor inom jämställdhet och mänskliga rättigheter.
- Jag har studerat folkrätt och mänskliga rättigheter och tycker givetvis att det känns helt fantastiskt att få vara del i arbetet att få kommunicera idrottspolitiska frågor som jämställd idrott och trygga idrottsmiljöer.

Sofia tillhör kommunikationsavdelningen i Eskilstuna men kommer att utgå från kontoret i Nyköping. Vi tror att det kan vara ett effektivt sätt att täcka upp kommunikationen i hela distriktet, att det finns en geografisk närvaro av en kommunikatör även i södra zonen.

Kontakt:
Sofia Arman
010-476 42 19
sofia.arman@rfsisu.se

Sidan publicerades: 28 februari 2023