Vi hyllade idrottsrörelsen med fest!

För att hylla den kraft som finns inom idrottsrörelsen bjöd RF-SISU Sörmland in till fest den 2 februari. Det var en kväll i idrottens tecken där Stiftelsen Solbacka delade ut stipendier till ett värde av 160 000 kr, P4 Sörmland utsåg vinnaren av Årets Sportpris och RF-SISU Sörmland korade Årets Eldsjäl.

Sidan uppdaterades: 3 februari 2023

Det görs så fantastiskt mycket bra inom idrotten i Sörmland. Vi tänker dels på alla stora idrottsprestationer, men även på alla de insatser som möjliggör för de aktiva att få en meningsfull fritid som idrotten innebär. För att uppmärksamma detta bjöd vi in till fest och följande priser och stipender delades ut under kvällen:

Stiftelsen Solbackas utbildningsstipendium för 2022
Stipendiet är på 10 000 kr

Alice Johansson, Vattenskidor, Eskilstuna
Carl Fiander, Kanot, Nyköping
Elsa Jansson, Kanot, Katrineholm
Gustaf Finader, Kanot, Nyköping
Linn Gabrielli Gustafsson, Friidrott, Eskilstuna
Tilde Wennergren, Konståkning, Backa
Tova Fridström, Mountainbike, Strängnäs
William Brändeborn, Friidrott, Eskilstuna

Utbildningsstipendiater

Stiftelsen Solbackas utbildningsstipendiater 2022


Stiftelsen Solbackas Sörmlands Idrottsprofil 2022
Stipendiet är på 50 000 kr

David Björkryd, Bordtennis, Eskilstuna Bordtennisklubb
Motivering:
David Björkryd, 16 år från Eskilstuna tillhör den absoluta svenska eliten i bordtennis. David började spela bordtennis som femåring och som 14-åring vann han en bronsmedalj i U-20 mot sex år äldre motståndare. David är rankad etta i sin ålder i Sverige, tävlar i Superettan och spelade som etta på UEM i lag för juniorer sommaren 2022. Totalt sett har David vunnit sex SM-guld i singel, dubbel och lag. En vanlig vecka tillbringar han runt 30 timmar i träningshallen jämte sina studier i ekonomi på Idrottsgymnasiet i Eslöv. Han tävlar numera oftast mot seniorer i Sverige och mot världseliten i sin egen ålder internationellt och hans mål är att nå topp 10 i världen och representera och vinna medaljer för Sverige i VM och OS.

De två övriga nominerade till Sörmlands Idrottsprofil och som får ett stipendium på 15 000 kr vardera:

Leo Lounela, Mountainbike, Strängnäs Cykelklubb
Chloe Eriksson, Fotboll, Eskilstuna United DFF

Nominerade och vinnaren av Sörmlands Idrottsprofil 2022

Nominerade och vinnaren av Sörmlands Idrottsprofil 2022


Vinnaren av P4 Sörmlands Sportpris
Priset är på 10 000 kr

Anthony Vu, karate, Katrineholm

Anthony Vu tillsammans med Jonas Carnesten, P4 Sörmland

Anthony Vu tillsammans med Jonas Carnesten, P4 Sörmland


Årets Eldsjäl 2022
Priset är ett presentkort på Steam hotell till ett värde av 4500 kr

Susan Kiryo, Södertälje Futsal Club
Motivering:
Susan är en kvinna som brinner för tjejer och deras framtid inom idrotten. Hon satsar på både eliten i damlaget med även på bredden med flickor i de yngre åldrarna. Förutom sitt engagemang i klubbens alla tjejlag har hon även startat flera satsningar för att fler barn och unga ska hitta till idrotten. Hon är en av huvudpersonerna i Mötesplats Södertälje som arrangerar aktiviteter på alla skollov, hon har startat verksamhet på fredagskvällar för att fånga upp ungdomar och erbjuda meningsfull fritid och hon satsar på de allra yngsta flickorna genom Disney futsal för att de ska hitta till idrotten. Susan är en person med stort hjärta som brinner för att göra fritiden meningsfull för barn och unga i södertälje. Hon är en sann eldsjäl.

Susan Kiryo, Södertälje Futsal Club Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl: Susan Kiryo, Södertälje Futsal Club


Konferencier var Carl Tillenius som även bjöd på trolleriunderhållning. Musikunderhållning och medley från Scenknutens uppsättning av musikalen Sällskapsresan var också uppskattade inslag under kvällen.

Sidan publicerades: 3 februari 2023