Säg hej till Helena Lindstedt, vår nya idrottskonsulent!

Helena Lindstedt, 35 år, är ny idrottskonsulent hos RF-SISU Sörmland. Helena har tidigare arbetet som fysioterapeut på Habiliteringen i Eskilstuna och är ett välkommet tillskott i gänget!

Sidan uppdaterades: 11 januari 2023

Helena kommer att arbeta som idrottskonsulent i vår norra zon och det är alltså främst idrottsföreningar i Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred och Åker Styckebruk som kommer att träffa henne. Hon har bakgrund som både utövare och tränare inom truppgymnastik under många år så idrotten är välbekant för henne.

- Idag tränar jag crossfit och det jag brinner lite extra för är att alla barn ska få möjligheten att röra på sig, oavsett funktionsnivå. Det är otroligt viktigt att skapa rörelseglädje tidigt i livet. Jag tror att min kunskap kring olika funktionshinder och funktionsnedsättningar kan hjälpa föreningar att utveckla parasporten och skapa möjligheten för fler barn och ungdomar att hitta en idrott som passar för just dem.

Helena utgår från kontoret i Eskilstuna och finns på plats redo att ta sig an en ny vardag än den hon tidigare haft som fysioterapeut.

- Det jag ser fram emot mest i min roll som idrottskonsulent är att få jobba med idrottsföreningarna i distriktet och förhoppningsvis göra skillnad för idrotten. Det känns spännande att få göra något helt nytt även om jag tror att min bakgrund som fysioterapeut och därigenom min kunskap om FaR (Fysisk aktivitet på recept) och mycket annat kommer vara till stor nytta även i arbetet med idrottsföreningarna.

Kontakta Helena eller någon av våra andra idrottskonsulenter

Vår största styrka ligger i våra kompetenta idrottskonsulenter. För att komma så nära föreningarna som möjligt har vi förutom vårt huvudkontor i Eskilstuna flera lokalkontor som gör det enklare att ha en när kontakt.

Sidan publicerades: 11 januari 2023