Hargs BK fokuserar på ledarutveckling efter pandemin

För några veckor sedan genomförde Hargs BK en utbildningsdag för sina ledare. Både som ett sätt att kicka igång arbetet med ledarutveckling i föreningen, men också för att skapa utrymme för gemensamt lärande och en vi-känsla i föreningen.

Sidan uppdaterades: 16 december 2022

Arbetet med ledarutveckling har legat lite vilande några år så det var ett gäng förväntansfulla ledare som fanns på plats under utbildningsdagen på Rosvalla i Nyköping. Dagen bestod av utbildning i kost, skadehantering, HLR och fotbollsledarskap – alla viktiga inslag för att bygga bra ledare.

Fotbollsledarskapsdelen hölls av föreningens egna herrtränare Robert Andersson som delade med sig av allt från ledarfilosofi, hur man kan skapa delaktighet hos de aktiva, vikten av en gemensam värdegrund och hur man får ihop balansen mellan individuell utveckling och laget utveckling. Såklart blandades teori med gruppdiskussioner för att skapa möjligheter för gemensamt lärande.

Med på plats fanns sportchefen Ari Ruohonen som beskrev utbildningsdagen som en pangdag!

- Det här är jättekul, framför allt att deltagarna är allt från A-lagstränare till de som är ledare och tränare för de allra minsta inom föreningen! Vi har under en längre period pratat om hur viktigt det är att utbilda våra ledare och att vi måste prioritera det. Utbildar vi dem skapar vi förutsättningar för att de ska kunna bli så bra som möjligt och i längden får vi då också bättre fotbollsspelare. Vi vill vara noggranna med att ta hand om och förvalta både ledare och aktiva.

Sidan publicerades: 16 december 2022

SÅ KAN VI STÖTTA I FÖRENINGENS UTVECKLINGSARBETE

Idrotten har förändrats mycket de senaste åren. Utveckling handlar mycket om att våga utmana din egna förening och att inspireras av andras smarta idéer. RF-SISU Sörmland finns här för din förening när ni behöver stöd och råd i er föreningsutveckling.