Parasportveckan 2023

Sidan uppdaterades: 31 augusti 2023

Den 11-17 september arrangeras Parasportveckan 2023. En vecka där vi i samverkan med Parasport- och RF-SISU distrikten i Stockholm, Västmanland och Uppland bjuder in till intressanta, digitala föreläsningar och workshops samt erbjuder möjlighet att prova på olika parasporter.

Parasportveckan har arrangerats under ett flertal år och består av föreläsningar, workshops och prova på aktivteter. En vecka med 100% parasport helt enkelt. 2023 års vecka kommer att vara fylld med föreläsningar, workshops och paneldebatter, allt med särskild fokus på parasport. I Sörmland avslutas veckan med en stor prova på-dag i Sméhallen, dit vi bjudit in idrottsföreningar som visar upp vad de erbjuder paraidrottare.

Parasportveckan riktar sig till föräldrar, personer med funktionsnedsättning, ledsagare, personal på skolor, föreningsledare och andra som arbetar eller är relaterade till målgruppen. Men även till dig som tycker att det är spännande med Parasport. Ämnen som kommer att tas upp kommer att ha olika teman och kan vara allt från rörelseförståelse och engagemang till mental träning och trygg idrott.

Alla event är digitala så du kan delta på alla distrikts föreläsningar, worshops och paneldiskussioner även om du inte bor i närheten.
Här ser du den fullständiga inbjudan för veckan och nedan kan du läsa om de olika aktiviteterna som arrangeras.

Måndag 11 september, 18.00-19.30
Får jag lov att utveckla min intellektuella funktionsnedsättning?

Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Föreläsare: Mike Malmer
Anmälan: Klicka här
Arrangör: Västmanlands Parasportförbund och RF-SISU Västmanland.

Inspirationsföreläsning med parasportaren Mike Malmer. Mike Malmer är känd från Välkommen till Köping och Heja Sverige laget, utsedd till Västeråsaren 2022 av Västerås Tidning samt pristagare i årets prestation inom Special Olympics på Parasportgalan 2022

Mike har utövat en mängd olika idrotter och han har vunnit många medaljer i sin karriär, bland annat vann han guld på VM i Ju-jutsu och i Brasiliansk ju-jutsu vid Special Olympics i Abu Dhabi 2022. Föreläsningen med Mike handlar om hans liv och vägen in i idrotten samt vad idrotten betytt och betyder för honom.

Tisdag 12 september, 18.00-19.30
Barns tankar om Parasport

Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Föreläsare: TBA
Anmälan: Klicka här
Arrangör: Stockholms Parasportförbund och RF-SISU Stockholm.

Du kommer få möta barn med funktionsnedsättning som är föreningsaktiva idag samt de som inte hittat in i idrotten ännu av olika orsaker. I slutet av samtalet kommer du även få ta del av vårdnadshavarens perspektiv.

Onsdag 13 september, 18.00-19.30
Panelsamtal: Att starta och driva parasportverksamhet

Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Anmälan: Klicka här
Arrangör: RF-SISU Uppland

RF-SISU Uppland bjuder in till panelsamtal med fyra idrottsföreningar om att starta parasportverksamhet eller inkluderande träning.

I panelen finns representanter från fyra idrottsföreningar som redan har eller håller på att starta paraverksamhet. Föreningarna är IFK Västerås, IK Eskilstunagymnasterna, Skånela IF och Täby Basket.

Torsdag 14 september, 18.00-19.30
Folkbildning och Parasport

Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Anmälan: Klicka här
Arrangör: Södermanlands Parasportförbund och RF-SISU Sörmland

Digitalt samtal kring folkbildning för personer med funktionsnedsättning samt för föreningar som vill starta upp paraverksamhet.
Presentation om det folkbildningsmaterial som finns riktat till personer med funktionsnedsättning. Johanna Oskarsson från Parasport Sverige berättar om Hälsoutmaningen och Charlotte Ovefelt från Normbollen berättar om Parabollen.

 

Parasport Stockholms webbplats finner du mer information om veckan.

Sidan publicerades: 12 december 2022

kille som spelar rullstolsinnebandy

Klicka på bilden för mer information om prova på Parasport i Eskilstuna