Kost för prestation

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

Vardagen med jobb, skola, träningar och matcher kräver en hel del energi. Energi får vi från mat och dryck. Men från bra och rätt kost får du bra energi som håller längre vilket gör att du orkar prestera under hela dagen och även på träningen på kvällen.

Den här utbildningen ger dig tips och råd om kost för att du ska kunna prestera bättre under längre tid. Du som deltagare kommer att få förslag på innehåll som du kan kompletera maten med eller förslag på innehåll man kan dra ner på. Syftet med utbildningen är att bredda kunskapen kring kost, fokus kommer därmed inte att läggas på att lyfta kost och näringslära på molekylnivå. Lyssna gärna tillsammans med ledare, tränare, aktiva och/eller föräldrar så att alla för förståelse för hur viktig kosten är för dig som tränar eller tävlar inom idrottsrörelsen.

Föreläsare är Karoline Pettersson som arbetar som dietist.

Målgrupp

Ledare, aktiva och föräldrar.

Tidsåtgång

1-2 timmar.

Genomförande

Denna utbildning kan genomföras i din förening vid behov. Kontakta din idrottskonsulent för information om kostnad, upplägg och bokning eller lämna ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog och planering.

Datumsatta utbildningstillfällen 2023

21 mars - digitalt

Tid och plats: 19.00-20.30, digitalt via Microsoft Teams.

3 oktober - digitalt

Tid och plats: 19.00-20.30, digitalt via Microsoft Teams.

Sidan publicerades: 30 november 2022

KAROLINE PETTERSSON - DIETIST

Bild på föreläsare Karoline Pettersson Dietist

Karoline arbetar som dietist sedan 2017 och har bland annat lagt kostscheman för elitidrottare och spelare i SHL och NHL. Hon jobbar även som kostrådgivare och har många personliga möten med såväl som föräldrar som barn inom idrott och i vardagslivet.