Fysisk aktivitet vid artros

Sidan uppdaterades: 16 december 2022

Artros är en av världens vanligaste sjukdomar och cirka var fjärde person i Sverige över 45 år har fått diagnosen artros. Grundbehandlingen är bl.a. fysisk träning. Men vilken träning är bäst? Hur ofta bör man träna och vilken intensitet rekommenderas?

Fysioterapeut Elin Larsson-Roos håller en digital föreläsning om fysisk aktivitet och artros. Efter föreläsningen bjuder vi in till Nätverksträff för FaR-ledare och FaR-arrangörer i Sörmland för att prata om hur man kan tänka när man möter patienter med artros i träningssammanhang. Välkomna att lyssna och ställa frågor!

Under den här föreläsningen tar vi bland annat upp:

  • hur fysisk aktivitet är positivt vid artros
  • rekommendationer kring fysisk aktivitet vid artros
  • hur man kan tänka när man möter patienter med artros i träningssammanhang.

Föreläsare - Elin Larsson Roos

Föreläsare Elin Larsson Roos är leg. Fysioterapeut med inriktning motions och idrottsskador och arbetar som fysioterapeut och utbildare på det egna företaget Roos Fysioterapi och Sportrehab. Elin har erfarenhet av att möta patienter med artros, såväl glada motionärer, elitidrottare och patienter som ordinerats FaR.

Målgrupp

I första hand FaR-arrangörer och FaR-ledare, men föreläsningen är öppen för alla som vill lära sig mer om artros.

Datumsatta utbildningstillfällen 2023

25 januari, digitalt via Microsoft Teams

Öppen föreläsning
Tid:
kl. 18-19.00

Nätverksträff för FaR-arrangörer och FaR-ledare
Tid:
kl. 19-21.00

Sidan publicerades: 25 november 2022

ELIN LARSSON ROOS, LEGITIMERAD FYSIOTERAPEUT

Bild på föreläsare Karoline Pettersson Dietist

Elin Larsson Roos är leg. Fysioterapeut med inriktning motions och idrottsskador och arbetar som fysioterapeut och utbildare på det egna företaget Roos Fysioterapi och Sportrehab. Elin har erfarenhet av att möta patienter med artros, såväl glada motionärer, elitidrottare och patienter som ordinerats FaR.

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.