Foto: Länsförsäkringar Jönköping. Stipendiaterna är (från vänster): Alina Kremen (Jönköpings Gymnastikförening, Ida Håkansson (HA74), John Temar (IKHP mountainbike), Edvin Söderlind (Värnamo Simsällskap), Gresa Hasi (Smålandsstenar Simsällskap)

Juniorstipendier till fem unga idrottare

Länsförsäkringar i Jönköping har sedan 1983 delat ut juniorstipendiet till unga, lovande idrottare i Jönköpings län. Den 22 februari var det dags igen då fem idrottare fick motta stipendiet.

Sidan uppdaterades: 27 februari 2024

Länsförsäkringar Jönköping tillsammans med RF-SISU Småland delar årligen ut stipendier till Jönköpings läns mest lovande idrottsjuniorer. Som meriter räknas inte enbart tävlingsresultat, utan också träningsvillighet, kämparglädje, kamratskap och lojalitet. När HV71 mötte Timrå i tisdags fick fem glada idrottare motta juniorstipendierna på isen i Husqvarna Garden.

I år tilldelades stipendiet fem lovande idrottare i Jönköpings län:

  • Alina Kremen, född 2009 (Vetlanda). Idrott: Rytmisk gymnastik, Jönköpings Gymnastikförening
  • Ida Henriksson, född 2005 (Sävsjö). Idrott: Ishockey, HA74
  • John Temar, född 2008 (Huskvarna). Idrott: Mountainbike, IKHP Huskvarna
  • Edvin Söderlind, född 2005 (Värnamo). Idrott: Simning, Värnamo simsällskap
  • Gresa Hasi, född 2008 (Gislaved). Idrott: Simning, Smålandsstenar Simsällskap

Utdelare var Magnus Olsson, vd LF Jönköping, som utgjort juryn tillsammans med Rickard Strandberg och Annika Trolander på RF-SISU Småland och projektledare Maja Pettersson, LF Jönköping.

- Utmärkande för alla fem vinnarna är en enorm träningsvilja och kvaliteter som personer, utöver de fina idrottsliga meriterna, där kamratskap och omtanke om andra går som en röd tråd, säger Magnus Olsson.

Juryns motiveringar:

Alina Kremen (gymnastik)

Efter att ha flytt kriget i Ukraina hittade Alina Kremen ny hemvist inte bara i Vetlanda utan i Jönköpings Gymnastikförening. Här bidrar hon med obruten träningsvilja, fokus och varmt kamratskap, men levererar också på högsta nivå under tävling. Något som bland annat gett henne en fin bronsmedalj i junior-SM. En hårt arbetande, stigande stjärna på den rytmiska gymnastikens himmel!

Ida Henriksson (ishockey)

Att Ida Henriksson hållit målburen fri från puckar - och samtidigt hela hallen fri från fördomar - gör hennes insats inom hockeyn dubbelt anmärkningsvärd. Hon är den som alltid lirat extra med killarna och utan att tveka ställt sig i kassen - även när seniorerna i moderklubben behövt det. Genom att på ett självklart sätt ta plats i såväl sitt HA74 som senare Karlskrona har hon visat vägen för så många. En ledstjärna på och utanför isen!

John Temar (mountainbike)

John Temar kastar sig inta bara handlöst ut i spåren på sin mountainbike - spår där han skördar medalj på medalj. Han är också gränslöst uppskattad av träningskompisar, vänner och kollegor för den omtänksamhet han visar om andra. Alltid en hjälpande hand, alltid ett peptalk till hands.

Edvin Söderlind (simning)

Meriterna talar för sig själva när det gäller Edvin Söderlind. Simmaren från Värnamo simsällskap staplade 2023 medaljerna på hög: med två guld, ett silver och två brons på para-SM. Han är uttagen i paralandslaget i simning och på Nordiska mästerskapen blev det två bronsmedaljer med hem till Sverige. En enastående idrottare med en vilja som imponerar!

Gresa Hasi (simning)

En träningsmentalitet utöver det vanliga gör att Gresa Hasi simmar från klarhet till klarhet. Med ett finfint personbästa på paraddistansen fjäril i ryggen har hon 2023 bland annat galant kvalat in till JSM 2024. Som bevis på att klubbstorlek inte är allt representerar hon Smålandsstenars SS med den äran, var hon än befinner sig. En lysande förebild såväl i omklädningsrummet med de andra som ensam i bassängen. En slitvarg värd alla priser hon kan tänkas få även framöver!

Sidan publicerades: 27 februari 2024