Ny idrottskonsulent med fokus på parasport

RF-SISU Småland förstärker laget med en idrottskonsulent som ska jobba riktat mot parasport i Småland. Det blir ytterligare ett steg i att utveckla parasporten i distriktet.

Sidan uppdaterades: 25 mars 2024

Parasporten har drabbats extra hårt under pandemin och i hela landet försvann nästan 40% av alla aktiva. Nu kämpar Parasport Småland med att få tillbaka både aktiva och ledare för en nystart av verksamhet i de småländska idrottsföreningarna. I vår artikel om parasport som publicerades i våras berättade Parasport Smålands ordförande Stefan Franzén om antalet aktiva inom parasporten i Småland.

– Cirka 45 idrottsföreningar har parasport på programmet i Småland, med 300–400 aktiva och 90 ledare.

Som ett led i att utveckla parasporten och i linje med förändringsarbetet Strategi 2025 har vi nu förstärkt vårt team med Jessika Albrektsson. Jessika kommer att arbeta som idrottskonsulent riktat mot parasport och vara ett stöd för idrottsföreningar och förbund som vill utveckla befintlig eller ny parasportverksamhet.

Förbättrat stöd och tajtare dialog om parasport

Idrottsföreningar och förbund i Småland kan framöver vänta sig bättre stöd från RF-SISU Småland i frågor om parasport.

– Det pågår ett offensivt utvecklingsarbete både på lokal och regional nivå att utveckla parasporten och där har vi på RF-SISU Småland en jätteviktig funktion. Vi ska på djupare plan hjälpa såväl föreningar som förbund i det här utvecklingsarbetet, säger Rickard Strandberg, distriktsidrottschef på RF-SISU Småland.

För Jessikas del innebär det förstärkt delaktighet i arbetet med idrottsföreningar, förbund och övriga idrottskonsulenter i distriktet.

– Jag kommer i min roll att vara delaktig i det arbete som sker inom parasport tillsammans med övriga RF-SISU distrikt. De kunskaperna, erfarenheterna och verktygen som utvecklas via det samarbetet tar jag vidare till laget vi har i Småland. Jag kommer att finnas som stöd för förbund och alla idrottskonsulenter i Småland som bär med sig frågan ut till föreningarna.

Har ni frågor till Jessika om parasport eller om vad den nya tjänsten innebär? Tveka inte att höra av er!

Sidan publicerades: 8 september 2023

Kontakt

Jessika Albrektsson

Idrottskonsulent

036-34 54 78

Ansvarsområde: Frågor som rör idrott för personer med funktionsnedsättning samt ”Idrottens dag” i Småland.