Aldrig för gammal för golf!

På bilden tre nöjda golfspelare efter en av veckans rundor på A6 Golfklubb i Jönköping. Medelåldern på herrarna är 93 år. Idrott för alla hela livet!

Sidan uppdaterades: 28 juni 2023

Golf är en idrott för både unga och äldre. På bilden ser vi från vänster Herbert Jergell (92 år), Sigge Lundberg (98) och junioren Lasse Tegnér (89). Lasse var för övrigt under många år distriktsidrottschef på Smålandsidrotten, numera RF-SISU Småland. Alla tre herrarna spelar regelbundet. Imponerande!

Projektstöd IF Idrott 65+

RF-SISU Småland jobbar tillsammans med idrottsrörelsen för att fler ska vilja och kunna idrotta i förening – hela livet. Förändringsarbetet Strategi 2025 syftar till att få fler till idrottsrörelsen. Målet är att 2025 ska alla pojkar och flickor, män och kvinnor i olika åldrar och med olika förutsättningar och bakgrund känna sig välkomna till idrottsföreningar.

Vill din förening göra en satsning på äldre?

Hos oss på RF-SISU Småland går det att söka stöd för utveckling av verksamhet riktad till målgruppen 65+, vilket bland många andra A6 Golfklubb gjort. Målsättningen med stödet är att föreningen ska kunna erbjuda en hållbar, utvecklande och inkluderande idrottsverksamhet för målgruppen.

Läs mer om Projektstöd IF Idrott 65+

Sidan publicerades: 28 juni 2023