Malmö Pride

Sidan uppdaterades: 3 juli 2024

Malmö Pride är 3-6 juli och själva paraden är den 6 juli. Idrottsrörelsen kommer att gå i tåget samlade och vi hoppas du vill vara med!

Vi på RF-SISU Skåne ser detta som en fantastisk möjlighet för föreningar att visa sitt stöd för mångfald och inkludering. Vi vill skapa en trygg och öppen miljö för alla som är en del av svensk idrott.

Inom idrottsrörelsen är alla välkomna oavsett sexualitet, kön, könsidentitet, etnicitet och funktionsvariation. Vi tar avstånd från all form av diskriminering och förtryck.

RF-SISU Skåne kommer att gå i paraden med en banderoll "Idrottsrörelsen gör Sverige starkare" och alla som vill gå med oss i tåget är väldigt välkomna att göra det! Förneningar som vill ha stöd och hjälp omkring frågor gällande hbtqi är välkomna att höra av sig till oss och får hjälp via sin idrottskonsulent.

Passa på att ta del av all kunskap och underhållning Malmö Pride erbjuder. Pride House har många föreläsningar som kommer att hittas via Malmö Prides webbsida.

Läs mer om Malmö Pride

Information inför paraden:

Datum och tid

Lördag 6 juli kl.13:00 avgår paraden från Slottsparken i Malmö. Samling från 12.00.

Paraden beräknas vara framme i Folkets Park/Pride Park cirka kl 15.

Kostnad

Det är kostnadsfritt för föreningar att deltaga vid detta tillfälle tillsammans med oss. Vill ni göra en egen anmälan direkt till Malmö Pride så gör ni det här:

Malmö Prides anmälningsformulär

Anmälan

Vill ni gå med oss anmäler ni er senast som förening (gärna med förväntat antal deltagare) senast 4 juli.

Anmälningslänk att gå med RF-SISU Skåne i paraden

Mejl med samlingsinfo kommer efter anmälan.

Delta gärna i föreningskläder och kanske redskap som visar vilken idrott ni representerar.

Varmt välkomna med er anmälan och hoppas vi ses på Pride 2024!

Sidan publicerades: 17 april 2024