Idrottens dag: En match utöver det vanliga

Exempel på framgångsrika arbetssätt i socioekonomiskt utsatta områden.

Sidan uppdaterades: 29 april 2024

Fredagen den 3 maj arrangerar Länsstyrelsen Östergötland och RF-SISU Östergötland tillsammans det årliga evenemanget ”Idrottens dag”.

2024 års version arrangeras i Norrköping med studiebesök i Navesta på förmiddagen följt av ett matnyttigt kunskapsprogram på eftermiddagen i Klockaretorpet. Temat för året är ”En match utöver det vanliga” där vi lyfter exempel på framgångsrika arbetssätt i socioekonomiskt utsatta områden.

I en delvis något dyster tid vill vi under Idrottens dag fokusera på det de fina initiativ som finns för att möta utmaningarna. Vi sätter därför ljuset på en sådan god kraft - föreningsidrotten. När idrottsrörelsen når fler barn och unga får också fler en meningsfull fritid. Med uthållighet, god samverkan och ökade resurser är idrottsrörelsen i sin kärnverksamhet en motvikt till samhällsutmaningar. Under Idrottens dag får vi ta del av goda exempel som ger effekt samt lära mer om nationella, regionala och lokala satsningar med syfte att skapa en ljusare framtid i några av regionens mest socioekonomiskt utsatta områden.

Arrangörer av dagen är Länsstyrelsen med Landshövding Carl Fredrik Graf i spetsen tillsammans med oss på RF-SISU Östergötland. Inbjudna deltagare är förtroendevalda och tjänstemän i Region Östergötland, samtliga kommuner i Östergötland och övriga intressenter.

Vid frågor kontakta:
Maggan Hagman
Verksamhets- och kommunikationschef RF-SISU Östergötland
maggan.hagman@rfsisu.se
010-476 50 41
070-28 98 796

Sidan publicerades: 29 april 2024