Fem sätt att utveckla din förening tillsammans med oss

Har du någon gång funderat över hur din förening kan samverka med RF-SISU Östergötland? Då ska du läsa detta! Här har vi samlat fem sätt att utveckla din förening tillsammans med oss.

Sidan uppdaterades: 24 augusti 2023

1. Rådgivning och stöd

Varje förening har en egen idrottskonsulent kopplad till sig. Våra idrottskonsulenter besöker gärna er förening så ni tillsammans kan planera olika utbildningsinsatser, ta fram en utbildnings- och utvecklingsplan, följa upp, utvärdera eller ge tips och stöd kring finansiering genom exempelvis projektstöd och kommunala bidrag. De kan även ge stöd om något hänt i föreningen eller om ni vill bolla en idé. Du hittar kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter här.

2. Processtöd i föreningens utvecklingsarbete

Vill föreningen arbeta med exempelvis strategi och målarbete, värdegrunden eller något annat utvecklingsområde så kan våra idrottskonsulenter guida och ge processtöd. Här hittar du mer information om hur ett processarbete kan gå till.

3. Ansöka om bidrag eller ekonomiskt stöd

Er förening har möjlighet att få bidrag eller ekonomiskt stöd för den verksamhet ni bedriver, vilka stöd som finns hittar du på vår hemsida. Kontakta er förenings idrottskonsulent om ni har en idé, vi är gärna ett bollplank!

4. Utbildning av aktiva, ledare, tränare och föreningsledare

RF-SISU Östergötland är idrottens studieförbund i Östergötland. Vi anordnar och skapar förutsättningar för folkbildning och utbildning i föreningar och förbund. Vi erbjuder en rad föreläsningar och kurser runt om i distriktet. Vi kan även skräddarsy utbildningar till just er förening. I vårt kalendarium hittar du aktuella utbildningar och kurser.

5. Starta upp lärgrupper i föreningen

Lärgruppen är en enkel metod när din förening eller ditt lag vill lära sig något nytt och utvecklas tillsammans. En lärgrupp kan genomföras när och var som helst – i styrelserummet, i omklädningsrummet, i stallet eller runt fikabordet i klubbstugan. Träffarna genomförs antingen i anslutning till någon av era ordinare träningar eller under en helt separata träffar.

En lärgrupp riktar sig till föreningens alla medlemmar, till exempel ledare, tränare, styrelse, föräldrar, utövare eller funktionärer. Hör av er till föreningens idrottskonsulent så berättar vi mer!

Sidan publicerades: 24 augusti 2023

Kontakta våra idrottskonsulenter

Är din förening i behov av utbildning eller något annat stöd från oss är ni välkomna att kontakta oss.