Anläggningskonferens

RF-SISU Östergötland bjuder in samtliga kommuner (politiker och tjänstemän) i Östergötland till anläggningskonferens den 2 oktober.

Sidan uppdaterades: 20 juni 2024

Plats för Idrott - Dialog och erfarenhetsbyte
Jonnie Nordensky från Riksidrottsförbundet beskriver idrottens utmaningar och önskemål vad gäller anläggningar och idrottsmiljöer. Jonnie kommer prata om hur idrottsföreningar och kommuner på bästa sätt kan mötas för att samtala om nuläge och framtida behov för ökad fysisk aktivitet. Det gäller både metoder och verktyg för att bättre förstå nuläget och goda exempel från kommuner som har fått till en bra samverkan mellan kommun och idrottsföreningar. Under konferensen kommer RF också visa på kartanalyser som Riksidrottsförbundet erbjuder kommuner utan kostnad.

Jönköpings kommun
Martin Gårlin, avdelningschef för idrott och förening i Jönköpings kommun, kommer presentera kommunens anläggningsstrategi. Vi kommer också få en inblick i hur kommunen jobbar med anläggningsbidraget för föreningar som driver (arrenderar/hyr) egna anläggningar både vad gäller investering som drift av anläggning.

Mikroplaster i konstgräs
Fr.o.m. hösten 2031 kommer det bli förbjudet att sälja gummigranulat som ifyllnadsmaterial i konstgräsplaner. Stefan Cårebo, anläggningsansvarig på Svenska Fotbollförbundet, kommer att informera om det senaste vad gäller ifyllnadsmaterial i konstgräsplaner samt vägleda oss hur vi ska tänka framåt.

Plats:

Scandic Väst Linköping

Datum:

onsdag 2 oktober 2024

Starttid:

Kl. 09.30

Sluttid:

Kl. 16.00

Anmälan:

Senast onsdag 25 september 2024, kl. 23.30

Sidan publicerades: 20 juni 2024

Kontakt

Johan Råsbrink

Verksamhetschef/ Idrottsstrateg (Anläggning & idrottsjuridik)

010-476 50 70